Dataspelsutveckling - Game Writing

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Skövde
180 hp
Heltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Dataspelsutveckling - Game Writing

Om programmet

Dataspelsutveckling – Game Writing är ett unikt program. Det finns bara några få liknande utbildningar i världen. Programmet blandar det praktiska med det teoretiska och försöker svara på frågan om vad det innebär att skriva bra spelberättelser. Med en blandning av traditionellt författande och interaktivt skrivande skapar utbildningen förutsättningar för att du ska kunna utvecklas till en mångsidig, flexibel och kreativ berättelseskapare.

Som game writer skapar du nya världar, spännande karaktärer, formar livsöden och komponerar meningsfulla berättelser med mycket djup, som spelare kan uppleva om och om igen.

Det här läser du på programmet

Under första året får du en introduktion till game writing. I kurserna studerar du traditionell och interaktiv dramaturgi, akademiskt och kreativt skrivande samt spelmekanik. Du får också lära dig om dataspelsområdet på en teoretisk och samhällelig nivå samt genomför en första spelutvecklingskurs (Spelprojekt 1) tillsammans med studenter från övriga dataspelsutbildningar.

Under andra året fördjupar du dina kunskaper inom game writing och fokuserar på världsbyggande, filmhistoria, dialog och vad det faktiskt innebär rent moraliskt att skriva en berättelse med en aktiv deltagare i åtanke. Här får du också djupare förståelse för den samhälleliga och kulturella effekten spel kan ha, och du genomför ett större spelutvecklingsprojekt (Spelprojekt 2).

Sista året fokuserar du på att djupdyka i den teoretiska aspekten av interaktivt berättande. Under sista terminen väljer du att antingen göra ett mindre examensarbete följt av ett avslutande spelprojekt (Spelprojekt 3), eller ett större examensarbete som sträcker sig över hela terminen.

Som student på en av Högskolans dataspelsutbildningar får du i många kurser möjlighet att samarbeta med studenter från de olika programinriktningarna. Det gäller särskilt i de tre stora spelprojekten där alla studenters olika kunskaper behövs.

De flesta av programmets kurser ges på svenska, men några är öppna för utbytesstudenter och ges därför på engelska.

Passar det här programmet mig?

Dataspelsutveckling – Game Writing passar dig som tycker om, och har goda kunskaper i att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Du är påhittig och har ett intresse för berättelsers struktur och uppbyggnad. Du är även intresserad av att berätta i olika medieformer.

Jobb efter examen

Efter examen kan du arbeta bland annat som game writer och narrative designer inom spelindustrin eller inom andra medier. Du kan också arbeta med andra kreativa yrken som marknadsföring och storytelling, då allt fler företag söker personer med utbildning i berättartekniker. Många studenter väljer att starta egna spelföretag tillsammans med studiekamrater. Högskolan har ett nära samarbete med Science Park Skövde, Sweden Game Arena och The Game Incubator.

Läsa vidare efter examen

Programmet ger dig en filosofie kandidatexamen i medier, estetik och berättande med inriktning mot dataspelsutveckling. Du kan sedan fortsätta studera på avancerad nivå (magister eller master) inom spelutveckling vid Högskolan i Skövde eller annat lärosäte, både i Sverige och utomlands. Högskolan i Skövde erbjuder bland annat Digitalt berättande: spel och kulturarv samt Serious Games som naturliga fortsättningar för programmet.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.
Dessutom krävs: Engelska 6 och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2 (eller motsvarande kunskaper).

Urval

Betyg 67%, högskoleprov 33%.

Språk

Undervisningen ges på svenska och engelska. Vissa kurser (eller delar av kurser) ges helt på engelska.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Dataspelsutveckling - Game Writing
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Dataspelsutveckling - Game Writing

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Dataspelsutveckling - Game Writing från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön