Games user experience - magisterprogram

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Skövde
60 hp
Heltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Games user experience - magisterprogram

Om programmet

På magisterprogrammet Games User Experience (GUX) får du inte bara en teoretisk och praktisk förståelse för de upplevelser och känslor spel kan väcka i sina spelare, utan även hur du kan undersöka och utvärdera dem. Genom att bättre förstå spelares kognitiva och känslomässiga respons gentemot olika typer av spel, kan spelutvecklare finjustera sina arbetsprocesser för att designa precis de spelupplevelser de eftersträvar.

Som student på det här programmet kommer du att bli en del av ekosystemet som är Sweden Game Arena. Du får goda möjligheter att eftersträva en karriär som indie-utvecklare eller använda dina färdigheter för att arbeta på större spelföretag.

Det här läser du på programmet

När du arbetar med GUX, arbetar du med interaktionsdesign, forskningsmetodik, människa-dator-interaktion, speldesign samt spelutvecklingsprocesser. Alla fält är nödvändiga för att på ett holistiskt sätt kunna förstå de mångfacetterade upplevelser olika människor får av att spela spel.

Den här utbildningen förser dig med kunskap om hur du analyserar och bättre förstår vad som händer när människor spelar spel. Du kommer att ställas inför frågor som ”Vilka känslor framkallar det?”, ”Hur kan vi bättre förstå spelares reaktioner?” och ”Hur kan vi göra spel mer tillgängliga och engagerande för nya målgrupper?” Inom det här snabbt växande ämnesområdet försöker forskare och spelutvecklare hela tiden också ta reda på hur de bäst svarar på den största frågan av dem alla: ”Varför är det här kul?”

Games User Experience är ett internationellt program och kurserna ges på engelska.

Passar det här programmet mig?

Magisterprogrammet Games User Experience riktar sig till dig med en kandidatexamen inom något av de många områden som berör spelutveckling. Programmet passar dig som tidigare studerat speldesign, spelutveckling, informatik, datorvetenskap, medievetenskap eller kognitionsvetenskap. Huvudsaken är att du är nyfiken på både spelteknik och människor och att du vill fördjupa dig inom olika metoder som kan hjälpa dig förstå sambandet mellan dem.

Jobb efter examen

Programmet ger dig en magisterexamen i informationsteknologi. Efter avslutade studier har du spetskompetens inom det snabbt växande och efterfrågade ämnesområdet games user experience. Det ger dig en stabil grund att stå på om du vill satsa på en internationell karriär inom spelindustrin, då många spelstudior alltmer börjar inse värdet av att kunna utvärdera de val de gör när de utvecklar sina spel. Det är också möjligt att stanna i Skövde och arbeta med spelutveckling. Högskolan har ett nära samarbete med Science Park Skövde, Sweden Game Arena och The Game Incubator.

En annan möjlig karriär är inom företag som arbetar med design och utvärdering av användarupplevelser utanför den traditionella spelindustrin.

Läsa vidare efter examen

Programmet ger dig en magisterexamen i informationsteknologi. Det är möjligt att välja Games User Experience som fokus under första terminen av tvååriga masterprogrammet Spelutveckling (120 hp) på Högskolan i Skövde. Du läser då tillsammans med övriga studenter på Games User Experience men skriver ingen magisteruppsats.

Forskning inom området

Eftersom det här är en akademisk utbildning ligger stor tonvikt på tillämpade forskningsmetoder. Efter avslutade studier finns det möjlighet att gå vidare till doktorandstudier eller annan typ av forskning.

Förkunskaper

För att vara behörig till programmet krävs en examen på grundnivå inom informationsteknologi eller medier, estetik och berättande (eller motsvarande) omfattande minst 180 hp. Vidare krävs godkänt betyg i gymnasiekursen Engelska 6/Engelska B (eller motsvarande). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Urval

Avklarade högskolepoäng.

Språk

Undervisningen ges på engelska.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Games user experience - magisterprogram
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Games user experience - magisterprogram

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Games user experience - magisterprogram från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön