Serious Games - magisterprogram

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Skövde
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Skövde
Sista ansökan: 2023-04-16
Öppet hus
2023-03-18

Videoreportage

Serious Games - magisterprogram

Inom många branscher finns ett växande intresse för att använda spelmekanik för att lyfta en fråga eller ett beteende. Det kan till exempel handla om att skapa motiverande fortbildning för anställda. Serious Games ger dig precis rätt förutsättningar för att skapa spelbaserade system för syften utöver renodlad underhållning.Det här läser du på programmetProgrammet är till stor del projektorienterat. Det innebär att du kommer att arbeta på ett projekt med en uppdragsgivare för att undersöka hur spel kan ge mervärde till deras verksamhet. Under kursen kommer du att analysera företagets behov och utveckla ett spel utifrån dem.Du kommer också att studera speldesign, bekanta dig med forskning i framkant samt lära dig hur vetenskapliga metoder används för att utvärdera spel och deras tillämpningar. Under sista terminen kommer du att genomföra ett litet forskningsprojekt relaterat till serious games.Serious Games är ett internationellt program och kurserna ges på engelska.Passar det här programmet mig?Serious Games passar dig som har en bakgrund inom dataspelsutveckling, speldesign, datavetenskap eller medier och liknande områden. Det viktigaste är att du har ett stort intresse för spel. Vi tror att kreativ interaktion mellan personer med olika bakgrund är positivt för området serious games.Jobb efter examenEn serious games-utvecklare kan arbeta i företag och organisationer som utvecklar, anpassar eller använder spel för mer än bara underhållning. Serious games och gamification används inom många olika områden och för olika ändamål. Exempel är undervisning och utbildning i både militär och civil sektor. Användningen av spelbaserat lärande i skolor växer. Spelbaserade tillvägagångssätt används inom många områden, till exempel dataspelsindustrin, reklam, museum, turism, informationssystem och läromedel. Det har också använts inom sjukvården för rehabilitering och utbildning. Området växer inom ett flertal branscher där det finns ett ökande behov av att skapa kreativa och innovativa lösningar.Läsa vidare efter examenProgrammet ger dig en magisterexamen och kan kombineras med andra avancerade studier inom dataspelsutveckling vid Högskolan i Skövde. Det finns till exempel möjlighet att fortsätta dina studier ytterligare ett år för att få en masterexamen i informationsteknologi.Forskning inom områdetSerious games är ett område inom spel där det finns många intressanta utmaningar. Precis som med våra andra forskningsinriktningar kring spel och spelutveckling finns möjligheter till doktorandstudier framöver.

Förkunskaper

För att vara behörig till programmet krävs en kandidatexamen inom informationsteknologi, datavetenskap, datalogi, informationssystemutveckling, kognitionsvetenskap, medier estetik och berättande, medier (eller motsvarande) omfattande minst 180 hp.Vidare krävs godkänt betyg i gymnasiekursen Engelska 6/Engelska B (eller motsvarande). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Öppet hus

Välkommen på Öppet hus!

Lördagen den 18 mars bjuder vi på Högskolan i Skövde in till Öppet Hus 11:00-14:00 Då finns studenter, lärare och studievägledare på plats och du kan ställa frågor om studier och studentliv, lyssna på presentationer om våra olika utbildningar och hänga med på en guidad tur på campus (högskoleområdet).

Du som kommer med buss eller tåg till Öppet hus kan få ersättning för din biljett.

Hoppas att vi ses, välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-03-18    Tid:   11:00 - 14:00   Läs mer

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Serious Games - magisterprogram
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Serious Games - magisterprogram

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Serious Games - magisterprogram från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön