Ekologi och hållbar utveckling

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Skövde
180 hp
Heltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Ekologi och hållbar utveckling

Om programmet

Världen står inför en rad globala utmaningar. Det är viktigt att ta hand om naturens resurser för att skapa en hållbar utveckling för kommande generationer. Det här programmet ger dig en bred kunskap inom ekologi, miljö och hållbar utveckling samt förmåga att hantera de verktyg som används inom området.

Det här läser du på programmet

Under utbildningens tre år kommer du lära dig grunderna i biologi, allt från celler till ekosystem. Du läser också kurser i hållbar utveckling, statistik, ekosystemtjänster, miljölagstiftning och praktisk naturvård. Under utbildningen får du även lära dig att hantera de verktyg som används i yrkeslivet, som geografiska informationssystem (GIS). En praktikkurs i biovetenskap ingår också i programmet. Under sista terminen skriver du ett examensarbete.

Eftersom programmet har en del samläsning med ett internationellt biovetenskapsprogram (Molekylär biodesign) ges en del av kurserna på engelska. Det ger dig möjligheter att träffa studenter från andra delar av världen och tillfälle att öva dina engelskkunskaper.

Det ingår en del praktiskt arbete så det är bra om du trivs med att vara ute i skog och mark. Undervisningsformerna varierar och i utbildningen ingår både fältstudier som undersökningar i labb. Att studera vid Högskolan i Skövde betyder närhet till en fantastisk och varierande natur med flera olika naturtyper.

Jobb efter examen

Efter den här utbildningen kan du arbeta inom statliga myndigheter, kommuner och företag med bland annat naturvård, miljösamordning, hållbar utveckling och olika miljöutredningar och inventeringar. Det handlar om yrken som naturvårdshandläggare, rådgivare, miljösamordnare, miljökonsult eller handläggare.

Läsa vidare efter programmet?

Din breda vetenskapliga grund efter utbildningen ger goda förutsättningar för fortsatt utbildning inom biovetenskap på magister- eller masternivå.

Forskning inom området?

På institutionen för biovetenskap bedriver forskningsgruppen Ekologisk modellering (inom Forskningscentrum i Systembiologi) forskning som på flera sätt knyter an till utbildningen. Vår forskning fokuserar på människans påverkan och nyttjande av ekosystemtjänster och studerar, med hjälp av matematiska modeller, datorsimuleringar och [analys av ekologiska data/ekoinformatik], hur förändringar i ekologiska system påverkar organismers överlevnad och utbredning och hur vi på hållbara sätt kan förvalta jordens biologiska resurser. Se hemsidan för Ekologisk modellering för mer information om pågående forskningsprojekt.

Möjlighet till utlandsstudier?

Vill du studera utomlands finns möjlighet till det under eller efter programmet.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.
Dessutom krävs: Matematik 2a eller 2b eller 2c och Naturkunskap 2 (eller motsvarande kunskaper).

Urval

Betyg 67%, högskoleprov 33%.

Språk

Undervisningen ges på svenska och engelska. Vissa kurser (eller delar av kurser) ges helt på engelska.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Ekologi och hållbar utveckling
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Ekologi och hållbar utveckling

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ekologi och hållbar utveckling från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön