Nätverks- och systemadministration

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Skövde
180 hp
Heltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Nätverks- och systemadministration

Om programmet

Nätverks- och systemadministration (NSA) är en utbildning som kombinerar nätverksadministration med serveradministration i både Windows- och Linux-miljö. IT-säkerhet är ett naturligt inslag i hela utbildningen. Vi samarbetar med både lokala, nationella och internationella företag i branschen, i form av gästföreläsningar, studiebesök och events. De senaste åren har vi till exempel besökt Ericsson i Linköping, haft gästföreläsare från Polisen, Dialect, Atea, Candidator och SecureLink. Vi har även en egen Hacking-turnering tillsammans med företag i IT-branschen. Många av våra studenter blir erbjudna jobb redan under sista terminen på programmet.

Det här läser du på programmet

Under din tid hos oss läser du främst kurser inom tre områden: informationssäkerhet, datakommunikation och systemadministration.

Under utbildningen genomför du stora delar av kurserna som praktiska uppgifter i vårt labb, med stöd av våra handledare. Vi har en mycket bra kontakt mellan studenter och lärare och också mellan studenter från olika år.

En stor del av kurslitteraturen är på engelska och ungefär hälften av föreläsningarna ges på engelska.

Utlandsstudier

Vill du upptäcka världen samtidigt som du studerar finns det goda möjligheter att studera en termin på något av våra partneruniversitet. Det passar bäst att resa iväg den första terminen i årskurs tre och det finns många utländska universitet att välja mellan. Du får möjlighet att studera unika kurser som partneruniversiteten ger och du får tillgodoräkna dig dina högskolepoäng, förutsatt att du får godkänt på kursen.

Jobb efter examen

Nätverks- och systemadministration är en utbildning med mycket hög kvalitet och det vet arbetsmarknaden. Det finns exempel på platsannonser som specifikt efterfrågat studenter från NSA i Skövde och suget efter duktiga ”NSA:are” är stort! Våra tidigare studenter hittar du på arbetsplatser som Polismyndigheten, Candidator, Ericsson och Facebook.

Studenter från programmet hamnar på väldigt spridda roller, vissa är väldigt tekniska medan andra handlar mer om att arbeta med organisationer. Centralt är kunskaperna om nätverk/datakommunikation och systemadministration.

Tidigare studenter har till exempel fått arbete som:

  • Nätverks och systemtekniker
  • Nätverksarkitekter
  • Supporttekniker
  • Projektledare
  • Unix/Linux administratörer/specialister
  • Säkerhetsspecialister
  • IT Forensiker
  • Drifttekniker
  • IT Strateger och systemförvaltare

Läsa vidare efter programmet

Tre års studier på Nätverks- och systemadministration leder till en kandidatexamen med huvudområdet informationsteknologi. Efter din examen kan du fortsätta med magister- eller masterstudier på Högskolan i Skövde. Du har också möjlighet att läsa vidare på magister- eller masternivå på andra lärosäten, både i Sverige och utomlands.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (eller motsvarande kunskaper).

Urval

Betyg 67%, högskoleprov 33%.

Språk

Undervisningen ges på svenska och engelska. Vissa kurser (eller delar av kurser) ges helt på engelska.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Nätverks- och systemadministration
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Nätverks- och systemadministration

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Nätverks- och systemadministration från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön