Specialistsjuksköterskeprogram - Skolsköterska

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
60 hp
Deltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Specialistsjuksköterskeprogram - Skolsköterska

Om programmet

Specialistutbildning till skolsköterska ges endast vid Högskolan i Skövde – programmet är unikt i Sverige. Programmet vänder sig till dig som är sjuksköterska och vill specialistutbilda dig till skolsköterska. Efter godkänd utbildning har du en specialistsjuksköterskeexamen med inriktning skolsköterska och en magisterexamen i omvårdnad.

Skolsköterskeprogrammet går att läsa på halvfart (2 år). Du har möjlighet att läsa flera av kurserna fristående, om du inte vill läsa hela programmet. Undervisning och deltagande sker på distans via Högskolans digitala lärplattform Canvas, samt 2-3 träffar per termin på Högskolan i Skövde.

Ansökningsperiod 2023

Datum för anmälan: 15 februari till 15 mars.

Det här läser du på programmet

I utbildningen ingår såväl teoretiska studier inom omvårdnad och folkhälsa som verksamhetsförlagd utbildning (VFU). De teoretiska studierna ger dig kunskap om skolbarns hälsa och livsstil, skolsköterskans hälsofrämjande och förebyggande arbete samt sjukdomar och funktionsvariationer hos skolbarn. Under VFU tillämpar och fördjupar du dina teoretiska kunskaper inom elevhälsans medicinska insatser (EMI). VFU planeras i samråd med dig och genomförs utifrån dina geografiska önskemål och förutsättningar. Utdrag från belastningsregistret ska visas inför din VFU.

Utbildningen grundar sig på FN:s konvention om barns rättigheter. I programmets kurser problematiseras jämställdhet, genusaspekter, sociala, kulturella och internationella förhållanden utifrån barn och ungdomars perspektiv, familjeperspektiv samt samhällsperspektiv.

Vetenskaplig teori och metod finns med som en röd tråd genom utbildningen, som avslutas med att du skriver en magisteruppsats.

Utbildningen ges på svenska.

Passar det här programmet mig?

Skolsköterskeprogrammet vänder sig till dig som är utbildad sjuksköterska med ett års yrkeserfarenhet. Du är intresserad av att arbeta hälsofrämjande och förbyggande med skolbarns hälsa, lärande och utveckling.

Jobb efter examen

Som skolsköterska arbetar du med barn och ungdomars hälsa, lärande och utveckling i åldrarna 6-19 år i grund- och gymnasieskolan, i samverkan med elevhälsoteam och övrig skolpersonal.

Läsa vidare

Utbildningen ger dig en specialistsjuksköterskeexamen med inriktning skolsköterska samt en magisterexamen i omvårdnad. Efter examen är du behörig att genomföra studier på forskarnivå.

Förkunskaper

Sjuksköterskeexamen om 180 högskolepoäng och kandidatexamen i omvårdnad eller motsvarande, svensk legitimation som sjuksköterska samt minst ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska. Vidare krävs kunskaper i svenska som motsvarar grundläggande behörighet på grundnivå.

Urval

Avklarade högskolepoäng.

Språk

Undervisningen ges på svenska. Viss undervisning på engelska kan förekomma.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Specialistsjuksköterskeprogram - Skolsköterska
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde



Recensioner

Det finns inga recensioner för Specialistsjuksköterskeprogram - Skolsköterska

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Specialistsjuksköterskeprogram - Skolsköterska från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön