Elektriska fordon

Högskolan Väst
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Trollhättan
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Trollhättan

Elektriska fordon

Denna kurs ger en djupgående förståelse av elektriska drivlinor och dess subsystem. Kursen belyser hur olika system och komponenter interagerar inom den elektriska drivlinan och betonar avancerade dimensioneringsberäkningar utifrån ett systemperspektiv. I kursen kommer du att utveckla din förmåga att analysera och kommunicera resultat både muntligt och skriftligt. Kursen sätter även fokus på etiska och hållbara aspekter inom forsknings- och utvecklingsarbete relaterat till elektriska drivlinor.Industri och akademiDenna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för ett av våra utbildningsprojektet. Projektet syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den svenska industrins konkurrenskraft.Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Glöm inte att bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet.

Förkunskaper

Kandidatexamen med huvudområdet elektroteknik eller motsvarande, alternativt en motsvarande högskoleingenjörsexamen inom elektroteknik. I utbildningen på grundnivå skall minst 3 hp programmering samt 15 hp matematik ingå. Engelska 6.Du behöver också godkänt resultat från följande kurs/kurser:MEM500-Modellering av elektriska maskiner,EDF500-Elektrisk design av framdrivningsbatterier,ELD500-Kraftelektronik och elektriska drivsystem,ELS600-Elektriska lösningar av stödsystem i fordon,HDP600-Hållbarhet - design och produktion av elfordon ochSFE600-Styrsystem för elfordon, eller motsvarande.

Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...


Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan Väst


Recensioner

Det finns inga recensioner för Elektriska fordon

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön