Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Sammanfattning
Komvux
Distans
Svenska
Distans
Startdatum: Löpande - Distans

Tyska 5

Hej och välkommen till Tyska 5! I den här kursen kommer du att få lära dig att läsa och tillgodogöra dig olika former av litteratur, du kommer att få utveckla din tal- och skrivförmåga samt din interaktionsförmåga. Bl.a. kommer du jobba med teman som har med arbetsliv, etik och samhälle att göra.

Varje läranvisning är kopplad till det centrala innehåll som ska behandlas och redovisningarna är i sin tur kopplade till relevanta kunskapskrav för att du lätt ska se vad som krävs av dig och det är därför viktigt att läser igenom centralt innehåll och kunskapskrav innan du påbörjar läranvisningarna och redovisningarna.

Du tar själv ansvar för dina studier och dina ambitioner. I läranvisning 9 ska du skriva en bokrecension. Du bör redan nu läsa igenom den läranvisningen, köpa och börja läsa den bok som du ska recensera. Om du gör det kan du dela upp läsningen och på så sätt gör du det mindre stressigt för dig.

Kursen innehåller tre muntliga redovisningar. Erfarenheterna av muntliga redovisningar är att elever får svårare att klara minst E om dessa skjuts upp och /eller görs under ett tillfälle. Skjut därför inte upp dem.

Till de muntliga redovisningarna är det viktigt att du använder dig av strategier för att lösa eventuella kommunikationsproblem. Du bör undvika svenska så långt det går. Läraren kommer att hjälpa dig på traven så oroa dig inte!

Till den här kursen är det också bra om du har en grammatikbok. Den här boken är bra och lättläst med tillhörande övningar: Deutsche Grammatik (ISBN 9783468494932) Det är också bra att ha en kursbok, dock är det inte måste. En rekommendation är: Lieber Deutsch 5 (ISBN 9789147010158) Lieber Deutsch 5 CD (ISBN 9789147900299) Det finns också många sidor på nätet med pedagogiska förklaringar och övningar. På kurssidan under länksamling hittar du några bra länkar.

Har du några frågor så tveka inte att kontakta din lärare! Din lärare hjälper dig, förklarar för dig och vägleder dig gärna. Du kan maila eller ringa på utsatt telefontid.

InfoKomp Vuxenutbildning

Infokomp har en positiv människosyn. Vi utgår från att alla kan lära och ta ansvar för sitt lärande. Den bärande tanken i Infokomp:s pedagogik är därför det livslånga och livsvida lärandet. Vi vill att kunskap ska bidra till en fördjupad...


Läs mer om InfoKomp Vuxenutbildning och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Tyska 5
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

InfoKomp VuxenutbildningRecensioner

Det finns inga recensioner för Tyska 5

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Tyska 5 från InfoKomp Vuxenutbildning, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön