Produktions-, e-handels och lagerlogistik

Jönköping University - YH-utbildningar
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
1 år
lagerlogistikstik

Produktions-, e-handels och lagerlogistik

Är du intresserad av att jobba med lager och logistik? 

Gå en distansutbildning och göra karriär inom lager och logistik! För dig som vill få kunskap om automatiserade e-handels- och varuflöden och få jobb som logistikutvecklare!

Det här är en utbildning för dig som vill ha en arbetsledande roll med ansvar för den dagliga ledningen i en arbetsgrupp. 

Utbildningen inom Produktions-, e-handels- och lagerlogistik passar dig som redan har erfarenhet av branschen och som vill gå vidare i karriären inom lager och logistik.

Under utbildningen förbereds du för att kunna hantera de arbetsuppgifter som den nya rollen kräver. Du får teoretisk kunskap och praktisk övning i att arbetsleda personal och att hantera implementering av tekniska och/eller organisatoriska förändringar i en logistikverksamhet.

Du lär dig hur man driver och utvecklar verksamheter mot god lönsamhet och hållbarhet. Moment som hantering av arbetsmiljö-, och säkerhetsfrågor behandlas i utbildningen.

Du lär dig att analysera logistikverksamheters tekniska och organisatoriska behov samt att ta fram underlag för förbättringsåtgärder. Du får lära dig att automatisera lagerverksamheter och anpassa dem efter logistikflödena inom e-handeln. Du får kunskap om tekniska lösningar för digitalisering och automatiserade processer. Dessutom får du kännedom om morgondagens tekniker, samt specialiserade kunskaper inom e-handel och lagerlogistik.

Utbildningen omfattar 200 YHP.

Upplägg

Utbildningen är anpassad för att kunna kombineras med arbete och distansupplägg med ett antal fysiska träffar med fokus på praktisk tillämpning gör att den även passar dig som bor på en annan ort.

Framtida jobb

Efter utbildningen kan du få en roll som logistikutvecklare och jobba både med arbetsledning, automatisering, hantering och utveckling av logistikverksamheter. Utbildningen öppnar också möjligheter till roller som logistikkonsult och projektledare inom logistik. Kunskap inom logistikområdet har hög efterfrågan inom all tillverkning och distribution.

Kursinnehåll

Kurser i utbildningen:

  • Automatisering och digital transformation inom Ehandelslogistik 20 Yhp
  • E-handelssystem och digitala affärer 20 Yhp
  • Ekonomistyrning 20 Yhp
  • Examensarbete 20 Yhp
  • Lagerstyrning och materialflödesoptimering 20 Yhp
  • LIA 1 20 Yhp
  • LIA 2 40 Yhp
  • Projektledning, logistik och yrkesrollen som logistikutvecklare 20 Yhp
  • Värdeskapande logistik och miljöledningssystem 20 Yhp

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och målet är att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför består 25 procent av utbildningen av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen inriktning Produktions-, e-handels- och lagerlogistik

Förkunskaper

Grundläggande behörighet
samt
minst 18 månaders yrkeserfarenhet inom logistik, produktion, handel eller e-handel eller motsvarande.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerandeär du också berättigad till stöd från CSN.

Jönköping University - YH-utbildningar

YH-program Jönköping University

Vill du utvecklas i ditt jobb? Eller starta en helt ny karriär? Då är en yrkeshögskoleutbildning rätt val! En Yh-utbildning är framtagen och bedrivs i nära samarbete med arbetslivet. Den ger rätt kompetens för att bli framgångsrik i det yrke...


Läs mer om Jönköping University - YH-utbildningar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Produktions-, e-handels och lagerlogistik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Jönköping University - YH-utbildningarRecensioner

Det finns inga recensioner för Produktions-, e-handels och lagerlogistik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Produktions-, e-handels och lagerlogistik från Jönköping University - YH-utbildningar, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön