Logistiker med hållbarhetskompetens

Yrkeshögskolan SKY
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans, Gävle, Skellefteå, Örebro
86 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Gävle
Fall 2023

Skellefteå
Fall 2023
SKY Stiftelsen Yrkeshögskola Sverige

Logistiker med hållbarhetskompetens

Ser du effektiva lösningar där andra ser problem? Gillar du att förbättra system? Då ska du söka vår logistikerutbildning!

Det behövs fler med kompetens att ta hand om transporter av människor och gods. Därför har transportnäringen ett stort behov av att anställa, både nu och i framtiden.

Efter den här utbildningen har du möjlighet att kliva rakt in i en bransch med stora möjligheter!

Vad gör en logistiker?

Som logistiker jobbar du ofta med leveranser av olika slag, det kan exempelvis handla om att leverera varor, information eller betalningar. I, exempelvis, ett varuhus kan det innefatta att rätt vara hamnar på rätt plats, i rätt tid och i rätt mängd.

Arbetet kan också innebära att hålla ordning på en lageravdelning med allt från inkommande till utgående leveranser samt säkerställande av lagerhållning. I form av planering och beställning, utifrån försäljningsresultat.

En logistiker tjänar i snitt 44 000 kronor i månaden!

Vilka kompetenser får jag?

När du studerar hos oss får du en ökad kunskap om hur du arbetar som logistiker med särskilt fokus på hållbarhet. 

Det kan innebära att du föreslår förbättringar inom transportlogistiken som sedan styr dina kunder mot miljövänliga alternativ där minskad klimatpåverkan är i fullt fokus. 

Du får även kunskaper om hur du genomför offertförfrågningar och upphandlingar av lagerutrustning eller transport inklusive leveransvillkor och investeringskalkylering

Vad kan jag jobba som?

Det finns många yrkesroller som denna utbildning leder till. Vilket är fördelen med en bred utbildning som ger möjligheter till ett varierat jobb efter avslutad utbildning.

  • Kvalificerad logistik- och produktions/lagerplanerare
  • Logistik- och verksamhetsutvecklare
  • Logistiker
  • Logistiker med arbetsledande roll
  • Transportledare/Speditör
  • Transportlogistiker

Utbildningens upplägg

Under utbildningen blandas det teoretiska med det praktiska där vi utgår frånen projektorienterat och problembaserad pedagogik (PBL)som bygger på att den studerande under sin utbildning ska få förutsättningar för att utveckla en analytisk och problemlösande förmåga.Det betyder att lärandet baseras på verkliga situationer som kan uppstå på arbetsplatsen.

Lärande i arbete (LIA)är ett förberedande moment inför arbetslivet i din framtida yrkesroll. Denna del består av praktik ute på ett företag eller organisation. Genom handledning får du möjlighet att praktiskt utföra de moment du har läst om under utbildningen. Vilket betyder att du får pröva på din framtida yrkesroll redan under din studietid!

Träffar under utbildningen

Väljer du att läsa utbildningen på distans kommer det under utbildningen att genomförs 4 träffar som varar 1-3 dagar vardera. I samband med de fysiska träffarna kan även studiebesök genomföras som är viktiga för utbildningen. Fysisk närvaro är önskvärd men inte obligatorisk.

Träffarna kommer att hållas i studieorterna Gävle respektive Skellefteå. Information om varje träff kommer att skickas ut i god tid av utbildningsledaren.

Alla kostnader som uppstår för resa och boende i samband med dessa träffar står den studerande för.

Förkunskaper

Behörighetskrav

För denna utbildning krävs en grundläggande behörighet samt lägst betyget E/3/G i Engelska 6, Matematik 2 och Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2.

Reell kompetens

Saknar du något av behörighetskraven men har kunskap och kompetens från arbetslivserfarenhet som du anser motsvarar en gymnasieexamen eller ett särskilt förkunskapskrav som ingår i våra behörighetskrav? Då kan du i din ansöka åberopa reell kompetens.

Om du åberopar reell kompetens måste du i din ansökan tydligt beskriva dina kompetenser samt skicka in intyg som styrker dina kunskaper och erfarenheter.

Ansökan

Ansökan öppnar den 1 februari 2023 och stänger 15 maj 2023.

I din ansökan behöver du skicka in dina betyg och eventuella arbetsintyg. Ett CV är inte ett giltigt betygsunderlag.

Urval

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser för utbildningen kommer vi, vid behov, göra etturval bland samtliga behöriga sökanden genom ett särskilt prov.

Har du frågor om din ansökan?

Kontakta oss på 010 – 585 58 50 eller info[a]yhsky.se!

Examen & Intyg

Efter genomförd och godkänd utbildning erhåller du en yrkeshögskoleexamen i Logistiker med hållbarhetskompetens, 430 YH-poäng.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Yrkeshögskolan SKY

Yrkeshögskolan SKY

Hos oss på Yrkeshögskolan SKY tas alla våra yrkeshögskoleutbildningar fram utifrån ett stort anställningsbehov som branschen själva uttryckt. Utbildningarna leder i sin tur till jobb med snabb möjlighet till karriär för de studerande. Under de senaste 20 åren har vi...


Läs mer om Yrkeshögskolan SKY och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Logistiker med hållbarhetskompetens
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan SKYRecensioner

Det finns inga recensioner för Logistiker med hållbarhetskompetens

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Logistiker med hållbarhetskompetens från Yrkeshögskolan SKY, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön