AI-applikationer inom juridik

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Karlstad

AI-applikationer inom juridik

Kursen behandlar det breda begreppet Legal Tech som är en samlingsterm för teknik, i synnerhet mjukvara, som används för att leverera juridiska tjänster men också för system som stödjer juristers arbete. Juristers arbete underlättas av kraftfulla textdatabaser med lagar, förarbeten till lagarna, domstolars domar (praxis) och den juridiska facklitteraturen (doktrin). Samtidigt finns en utveckling där företag och myndigheter försöker rationalisera sina processer vilket kan leda till ett automatiserat beslutsfattande där mänskligt omdöme saknas. Kursen har ett speciellt fokus på tillämpningar av artificiell intelligens (AI) - både generativ AI och maskininlärning (ML) - inom juridiska arbetsprocesser. Undervisningen sker i form av föreläsningar följda av diskussionsseminarier ledda av föreläsare från informatik och juridik samt av gästföreläsare, laborationer i AI-användning samt presentationsseminarier.

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp inom något av huvudområdena informatik, datavetenskap, företagsekonomi eller arbetsvetenskap, eller ett självständigt arbete om minst 15 hp på G2E-nivå i något av dessa områden. Gymnasiets Engelska 6. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för AI-applikationer inom juridik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön