Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Engelska B

Karlstads universitet, i Karlstad
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Engelska B

Delkurs 1 - Akademiskt skrivande på engelska, 7.5 hp Kursen fokuserar på akademiskt skrivande på engelska i olika akademiska sammanhang. Under kursen övar studenten på att producera akademiska texttyper, såsom litteraturöversikter, sammanfattningar och artikelabstrakt. Delkurs 2: Engelsk språkvetenskap II: Språkutveckling och språkinlärning, 7.5 hp Kursen fokuserar på språkutveckling och språkinlärning. I delkursen introduceras koncept och teorier som beskriver första- och andraspråksinlärning, jämförs de processer som ligger till grund för språkutveckling och språkinlärning samt diskuteras angränsande frågeställningar som rör studier av tvåspråkighet. Delkurs 3: Engelskspråkig litteratur före 1800, 7.5 hp Delkursen är strukturerad som en historisk översikt av engelskspråkig skönlitteratur, med fokus på brittisk och amerikansk litteratur, fram till 1800. Delkurs 4: Engelskspråkig litteratur efter 1800, 7.5 hp Delkursen är strukturerad som en historisk översikt av engelskspråkig skönlitteratur, med fokus på brittisk och amerikansk litteratur, efter 1800.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Karlstad
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Minst 7,5 hp godkänt på ENGA30 Engelska A, 30 hp eller ENGL30 Engelska A för ämneslärare, 30 hp. Gymnasiets Engelska 6. Motsvarandebedömning kan göras.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights