Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Introduktion till geomediastudier

Karlstads universitet, i Karlstad
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Introduktion till geomediastudier

Kursen skapar en gemensam kunskapsbas för studenter med olika ämnesbakgrund och förbereder dem för kommande kurser och studier. Kursen introducerar centrala begrepp och teorier inom huvudområdena kulturgeografi och medie- och kommunikationsvetenskap, samt ger en överblick över geomediaforskningens framväxt, utmärkande drag och aktuella forskningsfrågor och debatter. Medier och kommunikation diskuteras i termer av representationer, institutioner och infrastrukturer, vilka relateras till olika kulturgeografiska förståelser av tid, rum, plats och mobilitet. På så vis belyses hur geomedia sammanför forskningstraditioner och epistemologier som varit historiskt åtskilda. Kursen ger även en kritisk orientering i de sentida teknik- och samhällsomvandlingar som legat till grund för den "rumsliga vändningen" inom medieforskning och den "kommunikationella vändningen" inom kulturgeografi. Studenten tränas i att identifiera medie- och kommunikationsgeografiska forskningsproblem, samt att kritiskt granska och sätta in aktuella samhällsfrågor i större teoretiska sammanhang.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Karlstad

Förkunskaper

90 hp kulturgeografi eller medie- och kommunikationsvetenskap varav minst 30 hp på G2F-nivå eller motsvarande inkl. Examensarbete/uppsats på fördjupningsnivå om minst 15 hp eller motsvarande, ska ingå. Engelska B/6.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights