Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Masteruppsats i geomediastudier

Karlstads universitet, i Karlstad
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Masteruppsats i geomediastudier

Uppsatsarbetet på masternivå omfattar 30 hp och ska ta formen av ett akademiskt projekt av teoretisk och empirisk karaktär. Uppsatsarbetet utgör ett akademiskt kunskapssökande av ett problem som är relevant för det akademiska forskningsfältet geomediastudier. Uppsatsarbetet är ett självständigt utfört teoretiskt och empiriskt forskningsprojekt (som kan innehålla element av produktion), som genomförs under handledning. Processen ger avancerad forskningskompetens relaterad till geomediastudier, och insikt i problemformulering och arbetsprocesser inom ämnesområdet. Det är en övning i förberedelser av ett forskningsprojekt från originalidé. till slutförande i form av en akademisk text i uppsats- eller uppsats/projekt-format. Handledning erbjuds under den tid kursen pågår. Vid omregistrering en senare termin erbjuds handledning i mån av plats och resurser.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Karlstad
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Kandidatexamen med minst 90 hp i huvudområde kulturgeografi eller medie- och kommunikationsvetenskap, eller motsvarande (exempelvis turismvetenskap, samhällsplanering, eller filmvetenskap). Examensarbete/uppsats på fördjupningsnivå om minst 15 hp eller motsvarande, ska ingå. Engelska B/6. Avslutade kurser 60 hp från:MKA100 Introduktion till geomediastudier 7.5 hpMKA101 Specialiseringskurs 1: Geomedia, kultur och vardagsliv 7.5 hpMKA102 Specialiseringskurs 2: Geomedia, opinionsbildning och offentlighet 7.5 hpMKA103 Specialiseringskurs 3: Geomedia, rumslig planering och mobilitet 7.5 hpMKA200 Geomediastudier i praktiken 15 hpUtöver ovanstående, 15 hp på avancerad nivå i medie- och kommunikationsvetenskap eller kulturgeografi.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights