Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Naturvårdsbiologi

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Distans
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Distans

Naturvårdsbiologi

Naturvårdsbiologi är vetenskapen om den biologiska mångfalden och i den här kursen lär du dig den moderna naturvårdsbiologins grunder. Det innebär att vi går igenom hur modern ekologisk teori och andra vetenskaper tillämpas för att beskriva och bevara den biologiska mångfalden i relation till människans mark-och vattenanvändning. Kursen behandlar såväl terrestra som akvatiska system.Kursen behandlar biodiversitet och artbegreppet, hotfaktorer, problemet med små populationer, populationsgenetik, biogeografi, landskapsekologi, internationell naturvård, sårbarhetsanalys och naturvårdsarbete på myndigheter. I kursen görs en studieresa som medför extra kostnader.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Genomgångna 60 hp kurser i biologi varav 15 hp ekologi, totalt 45 hp godkända kurser inkl 12 hp ekologi. Motsvarandebedömning kan göras.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights