Ordinära differentialekvationer

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Karlstad
6 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Karlstad

Ordinära differentialekvationer

- Första och högre ordningens ordinära differentialekvationer.- System av ordinära differentialekvationer. - Modellering av till exempel kemisk reaktionskinetik och befolkningsdynamik.- Metoder för att bestämma exakta lösningar. - Klassisk lösningsteori: kvalitativa metoder för existens, entydighet samt kontinuerligt beroende med avseende på begynnelsevillkor och parametrar. - Undersökning av lösningar med hjälp av approximationsteori: Finita differens-approximationsmetoder. - Lyapunovs stabilitetsteori. - Undersökning av lösningars långtidsbeteende och introduktion till kaosteori.Undervisningen består av föreläsningar och övningstillfällen. En uppgift ska genomföras individuellt och presenteras muntligt och skriftligt.

Förkunskaper

Matematik 30 hp, inkluderande Linjär algebra 7,5 hp, och Analys och geometri, 7,5 hp, samt varit registrerad på Grundläggande analys, 7,5 hp. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Ordinära differentialekvationer

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön