Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Teoretiska perspektiv på litterära och kulturella förhandlingar

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Teoretiska perspektiv på litterära och kulturella förhandlingar

Kursen presenterar teorier och forskning om relationen mellan litteratur i bred mening och samhället, med speciellt fokus på litteraturens roll i kulturella förhandlingar i samband med samhällsförändringar. Litteraturens relativa autonomi i relation till samhället i olika geografiska och historiska kontexter studeras. Kursens fyra tematiska inriktningar belyser litteraturens roll i förhandlingar kring världen, människan, det förgångna och framtiden, samt litteraturmarknaden.Kursen består av inläsning av teoretiska texter som diskuteras och behandlas i seminarieform samt genom muntliga och skriftliga uppgifter.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

90 hp varav minst 30 hp på G2F-nivå inom något av huvudområdena Engelska, Litteraturvetenskap eller Filmvetenskap samt gymnasiets Engelska 6 eller B. Motsvarandebedömning kan göras.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights