Examensarbete för masterexamen i logopedi

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Huddinge
30 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Huddinge

Examensarbete för masterexamen i logopedi

I denna kurs ska du, med konsultativ handledning, genomföra en deskriptiv eller experimentell studie inkluderande alla steg i forskningsprocessen. Den genomförda studien ska leda till ett manus som skrivs på engelska. Manuset ska i omfattning och kvalitet motsvara en publicerbar artikel avsedd för en vetenskaplig tidskrift inom det logopediska verksamhetsfältet. Dessutom ska du författa en projektplan med den egna studiens resultat som utgångspunkt.

Förkunskaper

- För sökande med logopedexamen om 240 hp med examensarbete om 30 hp på avancerad nivå krävs ytterligare 30 hp, varav minst 15 hp ska vara på avancerad nivå. Av dessa 15 hp ska minst 7,5 hp vara i vetenskaplig teori och metod på avancerad nivå.- För sökande med logopedexamen om 240 hp från äldre utbildningsplan krävs det att minst 45 hp i logopedutbildningen är på avancerad nivå. Utöver detta krävs 30 hp, varav minst 15 hp ska vara på avancerad nivå. Av dessa 15 hp ska minst 7,5 hp vara i vetenskaplig teori och metod på avancerad nivå.- För sökande med logopedexamen om 180 hp krävs ytterligare 90 hp i avslutade kurser. Av dessa 90 hp ska 60 hp vara på avancerad nivå, varav 30 hp inom huvudområdet logopedi, inklusive 7,5 hp vetenskaplig teori och metod på avancerad nivå.Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Examensarbete för masterexamen i logopedi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön