Masterprogrammet i translationell fysiologi och farmakologi

Karolinska institutet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Solna
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Solna

Masterprogrammet i translationell fysiologi och farmakologi

Masterprogrammet i translationell fysiologi och farmakologi ger dig som student en djup förståelse av både fysiologiska mekanismer och farmakologiska behandlingsprinciper på molekylar, cellular och systemnivå samt hur dessa överförs till en klinisk verklighet. Programmet är inriktat på att integrera fysiologi och farmakologi och tydliggöra samband från cell och molekyl till hela människan. Som student får du kunskap, färdigheter och förhållningssätt som är av stor betydelse för mekanismer som främjar hälsa eller leder till sjukdom. Kunskap som är efterfrågad inom universitet, sjukvård och företag för utveckling och implementering av metoder för prevention, diagnostik, prediktion och behandling.

Förkunskaper

Kandidat- eller yrkesexamen om minst 180 hp inom biomedicin, bioteknik, cell- och molekylärbiologi, farmaci, hälso- och sjukvård, medicin eller motsvarande examen. Dessutom krävs Engelska B/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Masterexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogrammet i translationell fysiologi och farmakologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön