Sammanfattning
Program (grundnivå)
Stockholm
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Arkitektutbildning

Arkitektutbildningen på KTH ger dig färdigheter inom ett område som verkar mellan konst och vetenskap. Som arkitekt utvecklar du framtidens konstruktioner och miljöer för ett socialt och ekologiskt hållbart samhälle. Utbildningen uppfyller EU:s yrkeskvalifikationsdirektiv vilket gör att du kan jobba internationellt efter examen.Arkitektur handlar om allt mänskligt byggande och formgivande av miljön runt omkring oss. På Arkitektutbildningen får du djupdyka i ämnet och läsa om arkitekturens historia, arkitekturteknik och konstnärliga ämnen. Under det fjärde och femte året jobbar du kreativt i projekt tillsammans med andra studenter i en serie valbara studios. Utbildningen avslutas med ett examensarbete och det finns möjligheter att göra delar av utbildningen utomlands.Efter utbildningen kan du jobba med att utveckla allt från byggnader och interiörer till landskap och hela städer. En viktig utmaning är att utveckla konstruktioner för ett hållbart samhälle och använda miljövänliga material i samklang med naturen. Arbetsmarknaden för arkitekter blir allt mer internationell och du kan jobba på arkitektkontor, i den offentliga sektorn eller starta eget företag.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Matematik 3b alternativt Matematik 3c, Samhällskunskap 1b alternativt Samhällskunskap 1a1+1b2, Naturkunskap 2. Naturkunskap 2 kan ersättas med kurserna Kemi 1 samt Fysik 1a alternativt Fysik 1b1+1b2. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E.

Examen & Intyg

Arkitektexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan


Recensioner

Det finns inga recensioner för Arkitektutbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön