Civilingenjörsutbildning öppen ingång

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Stockholm
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Civilingenjörsutbildning öppen ingång

Öppen ingång civilingenjör på KTH är perfekt för dig som vill läsa till civilingenjör men inte vet vilken inriktning som passar dig bäst. Utbildningen ger dig valmöjlighet och garanti att få läsa vid en av KTH:s civilingenjörsutbildningar. Under ett läsår studerar du grundläggande ingenjörsämnen och bekantar dig med civilingenjörsprogrammen, innan du till år två väljer din inriktning. En utbildning till civilingenjör ger dig kunskaper för att bli en kreativ problemlösare som kan leda arbete i utvecklingens framkant.På Öppen ingång läser du under ett år grundläggande ingenjörsämnen som matematik, teknik och naturvetenskap. Du har chans att bekanta dig med KTH:s olika civilingenjörsutbildningar genom information och presentationer. Under slutet av vårterminen söker du till de program du är intresserad av att fortsätta läsa. Urval görs utifrån dina studieresultat från det första läsåret.Med en civilingenjörsexamen från KTH öppnar sig en hel värld av karriärmöjligheter, både i Sverige och internationellt. Civilingenjörer finns i alla delar av samhället och behövs för att skapa lösningar för en mer hållbar värld. Det kan till exempel handla om att utveckla hållbara energilösningar, klimatanpassad samhällsplanering eller nya tekniska lösningar. Vanliga yrkesroller är projektledare, utvecklare, forskare, konsult eller strateg inom olika områden. Oavsett vilket program du än väljer efter Öppen ingång är karriärmöjligheterna goda.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan


Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjörsutbildning öppen ingång

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön