Högskoleingenjörsutbildning i datateknik, Kista

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Stockholm
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Högskoleingenjörsutbildning i datateknik, Kista

Högskoleingenjörsprogrammet inom Datateknik vid KTH i Kista passar dig som vill utveckla framtidens appar och uppkopplade produkter. Bara kreativiteten sätter gränserna i en bransch där efterfrågan på nya moderna tekniska lösningar är stor. I Kista befinner du dig mitt i Sveriges Silicon Valley med närhet till många företag inom IT-området.I ett allt mer uppkopplat samhälle är IT en eftertraktad nyckelkompetens. Utbildningens fokus ligger på teknik som tillämpar de möjligheter som internet och framtidens mobiltelefonnät, 5G, erbjuder. Du får grunderna för utveckling av molntjänster och uppkopplade saker två områden som det forskas på vid KTH Kista. Under år tre fördjupar du dig inom apputveckling eller sakernas internet. Datateknik och IT är viktiga områden i utvecklingen mot ett hållbart och demokratiskt samhälle. Elektroniska pengar (e-pengar), e-business, e-industri, e-fordon, e-intelligens, e-hälsa, e-demokrati, e-skola och uppkopplande hem (e-hem) är exempel på spännande datatekniska framtidsområden. Efter examen har du stora möjligheter oavsett om du vill jobba på ett internationellt företag eller en mindre startup. Du kan börja jobba direkt eller fortsätta studera på en magister- eller masterutbildning.

Förkunskaper

Grundläggade behörighet samt särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 2 och Kemi 1 alternativt Matematik D, Fysik B och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan


Recensioner

Det finns inga recensioner för Högskoleingenjörsutbildning i datateknik, Kista

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön