Masterprogram, fastigheter och byggande (Endast sökbart för KTH:s civilingenjörsstudenter, åk 3)

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Stockholm
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Masterprogram, fastigheter och byggande (Endast sökbart för KTH:s civilingenjörsstudenter, åk 3)

Med tanke på programämnenas gränslösa karaktär, tränas akademikerna för karriärer inom fastighets-, styrelse- och konstruktionsförvaltningssektorerna både nationellt och internationellt. Akademikernas karriärval täcker diverse områden inom värdering, fastighetstaxering, fastighetsförvaltning och utveckling, konstruktions- och projektförvaltning, plan-, bygg- och miljölag, fastighetslag, och markförvaltning.Utexaminerade studenter kan se fram emot att arbeta inom organisationer såsom:- Konsultfirmor, banker, pensionsfonder, försäkringsbolag- Fastighets- och kapitalförvalningsbolag, utvecklingsbolag, fastighetsvärderingsbolag, och fastighetskapitalbolag- Infrastrukturella utvecklingsorganisationer- Fastighetsregistrering och fastighetsmyndigheter och andra relaterade tillsynsmyndigheter- Arkitekturfirmor, tekniska konsultbyråer, företag inom konstruktionsförvaltning, fastighetsbolag, byggbolag, förvaltningsorganisationer för klienter och anläggningar samt offentliga myndigheter.Programmet förbereder även studenter för doktorandstudier.Programmets läroplan täcker fyra terminers heltidsstudier. Det är inom programmets ramar möjligt att specialisera sig inom: Byggnadsprojektledning, fastighetsutveckling och markregistrering eller byggnads- och fastighetsekonomi. På vissa av kurserna i fastighetsutveckling och markförvaltning sker undervisningen på svenska.Den första terminen består för samtliga studenter inom programmet huvudsakligen av grundkurser. Efter första terminen är det möjligt att specialisera sig efter utbildningsbakgrund och intresse. Sista terminen ska studenterna skriva ett examensarbete.

Examen & Intyg

Masterexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram, fastigheter och byggande (Endast sökbart för KTH:s civilingenjörsstudenter, åk 3)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön