Masterprogram, transport och geoinformatik (Endast sökbart för KTH:s civilingenjörsstudenter, åk 3)

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Stockholm
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Masterprogram, transport och geoinformatik (Endast sökbart för KTH:s civilingenjörsstudenter, åk 3)

Här är några exempel på vilka karriärer som programmet kan leda till:- Geoinformationsanalytiker: samla in, analysera och rapportera geospatiala data vid nationella kartläggnings- och kartografiska organ- Transportplanerare/-modellerare: Hjälpa stads- eller regionala styrelser att planera, utforma och driva transportsystem och att analysera nya utvecklingars transporteffekter i syfte att uppnå hållbarhet.- Konsult på ett privat företag inom allt från övervakning, kartläggning och geoinformationsbearbetning för transportplanering och trafikteknik- Järnvägsingenjör: åta sig strategisk planering av spårsystem inklusive infrastruktur, rullande materiel, tidsplanförvaltning, och informationstjänster för resande.- GIS-expert inom områden som sträcker sig från urban planering till mark- och resurshantering till miljöövervakning.Programmet i transport- och geoinformationsteknik (TGT) kombinerar två närbesläktade aspekter av den byggda omgivningen: transportsystem och geoinformationsteknik. Programmet möjliggör för studenter att specialisera sig inom ett av dessa huvudämnen eller utforma sin egen tvärvetenskapliga studieplan, vilket bidrar till den bästa användningen av varje elevs unika bakgrund och intressen.

Examen & Intyg

Masterexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram, transport och geoinformatik (Endast sökbart för KTH:s civilingenjörsstudenter, åk 3)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön