Visa allastudier.se som: Mobil

Skådespelare - heltid

Kulturama Yrkesutbildning
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
80 veckor
Heltid
CSN-berättigad
46 200 SEK inkl. moms
Startdatum: 2020-08-24 - Stockholm
Sista ansökan: 2020-03-15

Skådespelare - heltid

Skådespelarutbildning på heltid
Under det första året på Kulturamas teaterutbildning arbetar vi med grundläggande skådespelarträning. Du kommer få undersöka och bli medveten om din sceniska förmåga.

Utbildningens innehåll

Genom improvisationer tränar du samspel, att driva en dramatisk situation, att utveckla och arbeta med olika karaktärer och att gemensamt berätta en historia. Du kommer få arbeta med olika former av dramatiska texter - både enskilt, i dialog och i ensemblespel. Arbetet fokuseras både på hantverksmässiga kunskaper såsom kroppen som instrument (röst, tal, fysisk rörlighet och det sceniska uttrycket) och den emotionella delen såsom fantasi, inlevelseförmåga, relation och samspel.

Arbetet kräver ett stort intresse och engagemang och vi förutsätter att du vill ägna dig åt skådespeleri i framtiden. Oavsett om du vill söka en teaterhögskola eller bilda egen grupp efter dina studier på Kulturama kommer du att få en gedigen utbildning där du får arbeta processinriktat med erfarna och stöttande pedagoger som sätter din utveckling i främsta rummet.

Teater är en kollektiv konstform där alla individer är lika viktiga och ju mer du ger till gruppen desto mer kommer du att utvecklas. Vi arbetar hårt med att skapa en grupp som är beredd att satsa allt!

I den fysiska teaterträningen integreras kropp, röst och medvetande i en träningsprocess som består av olika rörelse- och röstövningar och karaktärsarbete. Scenframställningen utgår från att träna scenisk gestaltning utifrån psykologiska motivationer. Dina egna upplevelser och känslor är med andra ord utgångspunkten i arbetet. Dessa två ämnen ligger till grund när vi gör en redovisning av arbetet i slutet av höstterminen och en avslutande föreställning på våren.

Under ditt andra år kommer du få arbeta mer produktionsinriktat med både klassisk och fysisk teater i olika projekt. Du får fördjupade kunskaper i skådespelarens arbete med sig själv och rollarbetet, för att kunna gestalta en roll på scenen eller framför en filmkamera. Den produktionsbaserade undervisningen sker i form av praktiskt arbete med rollen – rollgestaltning, rollinstudering, rollanalys och rolltolkning samt arbete med hela produktionsprocessen.

I den fysiska teaterträningen integreras rörelse, textarbete, karaktärsgestaltning samt scenframställning och bildar en pedagogisk och konstnärlig helhet. Du arbetar med olika produktioner i block där fokus ofta har legat på Commedia dell'Arte, modernistisk teater eller klassiska texter

Förutom den fysiska teaterträningen och produktionsarbetet ingår även röstteknik, scenografi och teaterhistoria.

Under produktionerna har du, under ledning av huvudläraren, eget produktionsansvar. Det gör att du lär dig processen runt själva skådespelararbetet också, som t ex scenografi, masktillverkning, turnéplanering, produktion och PR.

Förkunskaper

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Kulturama Yrkesutbildning

Kulturama Yrkesutbildning

Din dröm, vår verklighet. På Kulturama har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama är Sveriges största center för estetiska utbildningar där elever varje år examineras ut i arbetsliv och in på...


Läs mer om Kulturama Yrkesutbildning och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Skådespelare - heltid
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Skådespelare - heltid, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön