Global hälsa

Linköpings universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Global hälsa

Global hälsa definieras som utbildning, forskning och klinisk verksamhet med fokus på att uppnå jämlik hälsa för alla människor i världen. I kursen Global hälsa kommer du att lära dig om faktorer som påverkar hälsoläget i olika länder och socioekonomiska grupper samt hur vi kan skapa en mer rättvis och jämlik hälsa globalt. Kursen tar även upp aktuella globala hälsoutmaningar som antimikrobiell resistens, pandemier och flyktingströmmars påverkan på hälsa. Du kommer att få möjlighet att genomföra en praktisk del, där du kan välja att göra en fältstudie i Sverige eller i ett låg- eller lägre medelinkomstland som till exempel Kenya, Kosovo eller Bosnien. Kursen är utformad ur ett medicinskt perspektiv och kräver förkunskaper inom ämnet motsvarande kurs/termin sju på läkarprogrammet. Du kommer att ha tillgång till föreläsningar, seminarier och gruppövningar under den teoretiska delen och möjlighet att diskutera och analysera hälsoproblem tillsammans med andra studenter. Huvudspråket i kursen är svenska, men det kan förekomma kursmoment på engelska. Lär dig mer om global hälsa och registrera dig till kursen idag!

Förkunskaper

Godkänt betyg inom kurser/ämnen motsvarande till och med kurs/termin sju på läkarprogrammet (210 hp). Godkänd svenska och engelska motsvarande grundläggande behörighet på grundnivå.

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Global hälsa

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön