Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Möbeldesign - Malmstens, kandidatprogram

Linköpings universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Stockholm
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Möbeldesign - Malmstens, kandidatprogram

En möbeldesigner arbetar ofta i projektform. Genom förståelse för material, konstruktion och metod utvecklar du ditt formspråk och arbetssätt med designprocessen. Vi lägger stor vikt vid trä och textil, men kunskaper om andra material är självklart lika viktiga. Utbildningen präglas av ett hållbarhetsperspektiv. Första året har fokus på grundläggande designmetodik, verktyg för idégenerering och kreativa workshops. Du arbetar med digitala verktyg, materiallära, stilhistoria och visuell kommunikation. Det andra året fördjupar du dina kunskaper i bland annat bildredigering, 3D-CAD och produktutveckling. Sista året innehåller bland annat en praktikperiod och examensarbetet. Som möbeldesigner arbetar du främst med formgivning och designprocesser mot tillverkningsindustrin.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet Dokumenterad konstnärlig och teknisk förmåga Antagning genom alternativt urval. Ansökningsinformation med instruk­tioner om uppgifter för portfolio/arbetsprover finns längre ner på programmets sida.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Möbeldesign - Malmstens, kandidatprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön