Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Att skriva och kommunicera om kultur

Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Att skriva och kommunicera om kultur

Syftet med kursen är att förmedla perspektiv och möjligheter i relation till olika former av att analysera, kommentera och förmedla medialt innehåll inom kultursektorn. Med kultursektorn avses ett brett fält som omfattar konstnärliga och kreativa sektorer, såsom till exempel bild- och formkonst, scen- och filmkonst, musik och litteratur men även språk, kulturpolitik, kulturdebatt, kulturarv och kulturhistoria. Kursen handlar såväl om olika genrer av skrivna texter i till exempel tidningar, sociala medier och annat tryckt material som andra medier som exempelvis radio, TV, poddar och vloggar. Kursen tar utgångspunkt i både historiska och kulturpolitiska perspektiv för att kunna ge förutsättningar att skapa och förmedla budskap, samt kritiskt granska innehåll i dagens medielandskap. Genom praktiska övningar ger kursen möjlighet till att reflektera kring olika genrer och kommunikationsformer samt vad redaktionellt arbete innebär. Kursen ger möjlighet att utveckla såväl det egna skrivandet och mediala skapandet som övningar i att samarbeta kring text och medieproduktion. Dessutom innehåller kursen träning i olika former av debatteknik och kulturkritik.

Kursen består av 4 delkurser:
- Att skriva om kultur: en introduktion. 7,5 hp
- Kulturpolitik och mediaproduktion 7,5 hp
- Att kommunicera i olika medier. 7,5hp
- Skrivandets praktiker. 7,5 hp

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt 60 hp i ett humanistiskt, samhällsvetenskapligt eller konstnärligt ämne eller motsvarande.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights