Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Bibelvetenskap: Nya testamentet på grundspråk - fortsättningskurs II

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Bibelvetenskap: Nya testamentet på grundspråk - fortsättningskurs II

Den här kursen ger dig grundläggande kunskaper och färdigheter för studiet av Nya testamentet på grekiska. Språket är en viktig del av texttolkningen. När du tränger in i grekiskan får du inte bara grammatiska färdigheter att analysera texternas uppbyggnad i detalj, utan du träder också in i en fascinerande värld av hur man tänkte och samtalade om verkligheten, om tiden, om handlingar, om människor, gudar och mycket annat. De språkliga uttryckssätten kan skilja sig avsevärt från våra egna och därmed ge viktiga nycklar för tolkning av de nytestamentliga texterna.

Du får lära dig den nytestamentliga grekiskans grundstruktur och centrala ordförråd och snart har du tillräckliga kunskaper för att utföra enklare översättnings- och tolkningsövningar av nytestamentlig text. Den här kursen inleder det språkliga studiet av Nya testamentets texter, något som fortsätter och fördjupas under efterföljande kurser.

https://www.ctr.lu.se/kurs/BIVB26

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Grundläggande och kunskaper motsvarande CTRA12 Religionsvetenskap och teologi: Grundkurs, 30 hp, samt BIVB23 Bibelvetenskap: Fortsättningskurs I, 15 hp.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights