Sök utbildning 👉
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Ekonomiska kriser i ett historiskt perspektiv

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Ekonomiska kriser i ett historiskt perspektiv

Är ekonomiska kriser oundvikliga eller kan vi åtminstone lära oss att hantera dem och kanske lindra effekterna? Kan vi till och med gå starkare ur en kris? Dessa är viktiga frågor i vår tid.

I detta kurspaket kommer vi först att utforska orsakerna till tidigare ekonomiska kriser. Vi ställer oss även frågor om hur olika kriser påverkar produktionssystem, finansiella system samt befolkning och miljö. Vi kommer också att undersöka vad ekonomiska kriser avslöjar om styrkorna och svagheterna i våra ekonomiska system och titta på konsekvenserna av kriser. Vi studerar också i vilken utsträckning dessa kan ha positiva effekter genom att utlösa förändringar driva fram innovationer .

Den här kursen passar både yrkesverksamma som vill förbättra sina färdigheter och universitetsstudenter. Den första delen ges online på 4 högskolepoäng är flexibel för att passa yrkesverksamma och ger en god förståelse för kriser förr och nu. Den andra, och valfria delen på 3,5 högskolepoäng, erbjuder deltagarna en möjlighet till att vidare reflektera över kunskapen från onlinekursen genom sessioner på campus.

Utbildningsplaner för ingående kurser:
EKHD06
EKHD07

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights