Engelska: Deskriptiv grammatik

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Lund
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Engelska: Deskriptiv grammatik

Detta är en kurs på avancerad nivå som är obligatorisk för den som läser Masterprogrammet i språk och språkvetenskap med inriktningen engelska. Kursen är valbar för studenter på Masterprogrammet i språk och språkvetenskap med annan inriktning.

Kursen kan också läsas som fristående kurs på avancerad nivå av den som är färdig med kandidatkursen i engelska (ENGK03 eller motsvarande).

Kursen kan lämpligen ingå som en valbar kurs inom ENGX64 (Engelska: Språkvetenskaplig inriktning (91-120hp)).

Kursens innehåll

I denna kurs studeras den engelska grammatiken och hur det engelska språket beskrivs i grammatiska referensverk ingående. På detta sätt får du möjlighet att dels fördjupa och förstärka de kunskaper i engelsk grammatik som du redan har, dels skaffa dig nya kunskaper om den engelska språket och dess beskrivning som du kanske tidigare inte har kommit i kontakt med.

Dessutom får du möjlighet att bekanta dig med olika standardverk, vilket innebär att du kan studera både likheter och skillnader i deras beskrivningar. Vilka termer och kategorier används? Vilka teoretiska ramverk förhåller de sig till? Vilka ambitioner har de?

Efter kursen

Efter kursen kommer du att ha en betydligt större säkerhet när det gäller att diskutera grammatik med andra människor. Denna säkerhet kan exempelvis vara bra att ha för den som har tänkt undervisa i grammatik i gymnasieskolan eller motsvarande.

https://www.sol.lu.se/kurs/ENGM12

Förkunskaper

Engelska: Kandidatkurs (ENGK01) eller motsvarande kunskaper

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Engelska: Deskriptiv grammatik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön