Engelska: Grundkurs (1-15) (Engelska språket)

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Engelska: Grundkurs (1-15) (Engelska språket)

Engelska är det viktigaste språket för kommunikation mellan människor med olika modersmål. Den som behärskar engelska i tal och skrift klarar sig ofta bättre i arbetslivet och i många andra situationer. Engelska är också det dominerande språket på Internet och inom exempelvis film, TV, musik och datorspel.

Att studera engelska på universitetet är alltså en bra idé, oavsett om man vill ta en examen med engelska som huvudämne eller om man bara vill komplettera en annan utbildning med ett antal kurser i ämnet engelska.

En grundkurs på universitetet är den första kurs du kan läsa på universitetsnivå, men eftersom den förutsätter att du har läst engelska på gymnasiet, förstår du att den är betydligt mer avancerad och krävande än kurserna på gymnasiet. Vi förutsätter att du har goda förkunskaper och är mycket motiverad.

Detta är en kurs på halvtid, dvs. du läser 15hp under en termin. Detta gör att den passar dig som kanske vill läsa något annat ämne samtidigt, jobbar mycket, eller av annan anledning föredrar att inte läsa engelska på heltid.

Kursens innehåll (Engelska 1-15, ENGH11)

Kursen har en allmän inriktning med betoningen på kommunikativa färdigheter (läsa, tala, lyssna, skriva) som du behöver oavsett om du ska fortsätta att läsa engelska i flera terminer eller om du bara ska läsa en termin.

Denna kurs är uppdelad i tre delar som delvis pågår samtidigt, ungefär som de olika kurserna på gymnasiet.

Engelska (1-15hp) består av följande delar:

  • Grammatik
  • Fonetik och uttal
  • Ordkunskap

 

I momentet Grammatik  lär du dig mer om allmän och engelsk grammatik. För att du ska kunna prata med andra om grammatik och förstå det som står i grammatikböcker, lär du dig många grammatiska termer. Dessutom lär du dig mycket om de grammatiska skillnaderna mellan engelska och svenska. Dessa är extra viktiga att känna till när man exempelvis översätter från det ena språket till det andra

I momentet Fonetik och uttal lär du dig mer om engelskans språkljud och hur de produceras och kan beskrivas. Du lär dig att förstå och skriva fonetisk skrift och får en ökad förståelse för de uttalsmässiga skillnaderna mellan engelska och svenska.

I momentet Ordkunskap lär du dig inte bara en massa nya engelska ord, utan även hur man kan arbeta med sitt ordförråd på bästa sätt för att det ska bli större.

Efter kursen (Engelska 1-15, ENGH11)

När du är färdig med den här kursen blir du behörig till Engelska: Grundkurs (16-30hp). Om du vill skaffa dig en kandidatexamen i engelska, ska du läsa 90hp engelska. Utbildning i Engelska finns även på avancerad nivå inom Masterprogrammet i översättning, Masterprogrammet i språk och språkvetenskap och Masterprogrammet i Litteratur - Kultur - Media.

Många tidigare studenter arbetar som översättare och lärare, men arbetsmarknaden är betydligt större än så för den som är riktigt duktig på engelska. Naturligtvis är det en bra investering att läsa en termin engelska på halvtid (15hp) , men ju mer engelska du läser, desto mer attraktiv kommer du att vara på arbetsmarknaden.        

https://www.sol.lu.se/kurs/ENGH11

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Engelska: Grundkurs (1-15) (Engelska språket)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön