Engelska: Grundkurs (16-30)

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Engelska: Grundkurs (16-30)

Engelska är det viktigaste språket för kommunikation mellan människor med olika modersmål. Den som behärskar engelska i tal och skrift klarar sig ofta bättre i arbetslivet och i många andra situationer. Engelska är också det dominerande språket på Internet och inom exempelvis film, TV, musik och datorspel.

Att studera engelska på universitetet är alltså en bra idé, oavsett om man vill ta en examen med engelska som huvudämne eller om man bara vill komplettera en annan utbildning med en termin engelska.

Detta är en kurs på halvfart, vilket innebär att du läser 15hp per termin. Detta kan vara lämpligt om du vill kunna läsa en annan kurs samtidigt, om du jobbar mycket, eller om du av någon annan anledning känner att du inte vill studera engelska på heltid.

Kursens innehåll (Engelska 16-30, ENGH12)

Kursen har en allmän inriktning med betoningen på kommunikativa färdigheter (läsa, tala, lyssna, skriva) som du behöver oavsett om du ska fortsätta att läsa engelska i flera terminer eller om du bara ska läsa en termin.

Följande delkurser ingår:

  • Litteratur
  • Akademiskt skrivande

I den delkurs som heter Litteratur läser du ett antal skönlitterära böcker som analyseras och diskuteras i klassen. Att studera litteratur är ett utmärkt sätt att lära sig mer både om språket böckerna är skrivna på och om kultur och människor, vilket är en naturlig del av studier i humaniora.

I delkursen Akademiskt skrivande får du lära dig hur man skriver en akademisk uppsats på engelska. Du lär dig mer om hur man arbetar med källor och hänvisar till dem. Vi ser skrivande som en process, så du lämnar in och får kommentarer på flera olika versioner av texten innan den är klar. Du övar också på att ge konstruktiv kritik på andras texter. Den uppsats du skriver baseras till viss del på de kunskaper du inhämtar under modulen Historia och kultur, en föreläsningsserie som avslutas med en skriftlig tentamen.

 

Efter kursen (Engelska 16-30, ENGH12)

När du är färdig med den här kursen blir du behörig till fortsättningskursen i engelska (ENGA22 på heltid; ENGH13 och därefter ENGH14 på halvfart). Om du vill skaffa dig en kandidatexamen i engelska, ska du även läsa kandidatkursen (ENGK01 på heltid; ENGH05 och ENGK06 på halvfart). Utbildning i Engelska finns även på avancerad nivå inom Masterprogrammet i översättning, Masterprogrammet i språk och språkvetenskap och Masterprogrammet i Litteratur - Kultur - Media.

Många tidigare studenter arbetar som översättare och lärare, men arbetsmarknaden är betydligt större än så för den som är riktigt duktig på engelska. Naturligtvis är det en bra investering att läsa bara en termin (30hp) engelska, men ju mer engelska du läser, desto mer attraktiv kommer du att vara på arbetsmarknaden.        

https://www.sol.lu.se/kurs/ENGH12

Förkunskaper

Grundläggande samt ENGH11 (Engelska: Grundkurs (1-15)) eller motsvarande kunskaper.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Engelska: Grundkurs (16-30)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön