Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Engelska: Kandidatkurs (61-75)

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Engelska: Kandidatkurs (61-75)

Detta är första delen av kandidatkursen i engelska, alltså den kurs du måste avsluta om du vill kunna ta ut en kandidatexamen med engelska som huvudämne. En kandidatexamen är nödvändig om du vill gå vidare till avancerad nivå och ta en masterexamen.

I Lund kan du läsa kandidatkursen i engelska med antingen språkvetenskaplig eller litteraturvetenskaplig inriktning. Detta val behöver du dock inte göra förrän kursen redan har börjat, men det kan vara bra att börja tänka i dessa banor redan innan kursen har börjat.

Denna kurs (ENGH15) innehåller ingen kandidatuppsats, utan kandidatuppsatsen skrivs först när du läser ENGK06.

Eftersom undervisningen och kurslitteraturen är på engelska är det möjligt för utbytesstudenter att läsa samtliga delkurser, under förutsättning att de relevanta förkunskaperna finns.

Du som har läst 60hp engelska (grundkurs och fortsättningskurs) vid ett annat lärosäte måste vara helt klar med dessa för att vara behörig till ENGH15. Om du saknar några poäng eller väntar på resultat från någon delkurs, uppmanar vi dig att ansöka om dispens. Instruktioner kring detta finns på vår hemsida http://www.sol.lu.se/engelska/for-studenter/dispens/

Kursens innehåll (Engelska 61-75, ENGH15)

Kursen är mer akademisk och vetenskaplig än de föregående kurserna i engelska (ENGA04 och ENGA22 och deras motsvarigheter på halvfart, ENGH11-ENGH14). Valet mellan de två inriktningarna språkvetenskaplig och litteraturvetenskaplig avgör om du läser delkursen Engelsk litteraturvetenskap: Teori, metod och akademiskt skrivande (7,5hp) eller Engelsk språkvetenskap: teori, metod och akademiskt skrivande (7,5hp).

Efter kursen (Engelska 61-75, ENGH15)

Efter att du har klarat den här kursen, blir du behörig att läsa ENGK06, alltså den halvfartskurs där du skriver din kandidatuppsats i engelska.

Naturligtvis kan du även använda dina formella meriter i engelska till att konkurrera på arbetsmarknaden om diverse arbeten där goda kunskaper i engelska är avgörande. 

https://www.sol.lu.se/engelska/kurs/ENGH15/

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Grundläggande samt ENGA22 Engelska: Fortsättningskurs, 30 hp, eller motsvarande (t ex kurserna ENGH11, ENGH12, ENGH13 och ENGH14). 
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights