Engelska: Kandidatkurs (76-90) Examensarbete

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Lund
Sista ansökan: 2024-10-15

Engelska: Kandidatkurs (76-90) Examensarbete

Detta är andra halvan av kandidatkursen i engelska, alltså den kurs du måste avsluta om du vill kunna ta ut en kandidatexamen med engelska som huvudämne. En kandidatexamen är nödvändig om du vill gå vidare till avancerad nivå och ta en masterexamen.

I Lund kan du läsa kandidatkursen i engelska med antingen språkvetenskaplig eller litteraturvetenskaplig inriktning. Detta val gjorde du redan under ENGH15.

Kursens innehåll (Engelska 76-90)

Denna kurs på halvfart består uteslutande av en kandidatuppsats på 15hp. För att hjälpa dig i ditt arbete med kandidatuppsatsen finns en seminarieserie och du får också handledning, individuellt och i grupp.

Efter kursen

Efter att du har klarat den här kursen, kan du ta ut en kandidatexamen med engelska som huvudämne, under förutsättning att du har 90hp i andra relevanta ämnen. Med en kandidatexamen är du behörig att söka utbildningar på avancerad nivå, exempelvis masterprogrammet i översättning, masterprogrammet i språk- och språkvetenskap och masterprogrammet i litteratur, kultur och medier (LKM).

Idag är det normalt nödvändigt med en masterutbildning om du vill doktorera i engelska och söka arbete som lärare och forskare vid ett universitet eller en högskola.

Med 90 eller 120hp engelska i kombination med samma antal poäng i ett annat relevant skolämne, blir du också behörig att läsa KPU (Kompletterande Pedagogisk Utbildning) vid Campus Helsingborg och bli lärare på högstadiet eller gymnasiet.

Naturligtvis kan du även använda dina formella meriter i engelska till att konkurrera på arbetsmarknaden om diverse arbeten där goda kunskaper i engelska är avgörande. 

https://www.sol.lu.se/kurs/ENGK06

Förkunskaper

Grundläggande samt kunskaper motsvarande ENGH05 Engelska: Kandidatkurs (61-75), 15 hp

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Engelska: Kandidatkurs (76-90) Examensarbete

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön