Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Engelska: Skriftlig språkfärdighet och akademiskt skrivande

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Engelska: Skriftlig språkfärdighet och akademiskt skrivande

Du behöver inte kunna svenska för att vara behörig till denna kurs.

Engelska är det viktigaste språket för kommunikation mellan människor med olika modersmål i vår del av världen. Detta gäller inte minst inom högre utbildning och forskning på olika nivåer. Engelska är också det dominerande språket på Internet och inom exempelvis film, TV, musik och datorspel.

Den som behärskar reglerna för skriven, akademisk engelska klarar sig ofta bättre i arbetslivet och i många andra situationer, exempelvis under sin akademiska utbildning. Du som väljer att läsa den här kursen har redan relativt stor erfarenhet av akademiska studier och har kanske redan börjat skriva på engelska inom ditt specialområde.

Kursens innehåll (Skriftlig språkfärdighet och akademiskt skrivande, ENGC03)

I kursen uppövas din förmåga att uttrycka dig i skrift på en korrekt och vårdad engelska inom den akademiska prosans olika genrer. Vi övar på att reflektera över olika skrivsituationer inom akademin - inom olika ämnesområden och för olika typer av uppsatser. Det är särskilt den akademiska uppsatsen som fokus ligger på, men ni får även anledning att diskutera akademiskt skrivande i allmänhet och andra akademiska genrer mer specifikt.

Rent generellt har du ganska stor möjlighet på den här kursen att själv vara med och bestämma vad du ska skriva om och arbeta med i kursen. Vi låter alltså dina personliga behov styra i viss utsträckning. Tanken med detta är att kursen ska vara givande för alla som går den.

En komponent i kursen är föreläsningar och övningar i praktisk engelsk grammatik - med inriktning mot akademiska texter. Grammatikdelen examineras genom ett litet, skriftligt prov. Resten av kursen fokuserar ännu mer tydligt på det akademiska skrivandet och vad du behöver tänka på och lära dig för att skriva bättre akademiska texter på engelska. Du övas i att arbeta med källor och att korrekt hänvisa till dem i akademisk text.

Under större delen av kursen arbetar du med korta inlämningar där du reflekterar över akademiskt skrivande. Du får löpande kommentarer på dina inlämningar av läraren eller dina kurskamrater. Efter kursen samlar du alla inlämningar i en portfolio som betygssätts av läraren.

Undervisningen sker på engelska.

Efter kursen i engelska

Efter denna kurs är du betydligt mer redo för de utmaningar som det innebär att skriva exempelvis akademiska uppsatser, examensarbeten eller avhandlingar på engelska. Du kommer också att vara bättre förberedd för alla andra situationer då korrekt, skriven engelska förväntas.

https://www.sol.lu.se/en/course/ENGC03

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt minst 60 hp i andra ämnen än engelska, samt Engelska 6/B.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights