Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Intermediala studier: Digitala medier

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Intermediala studier: Digitala medier

Intermediala studier är ett flervetenskapligt ämne som handlar om hur medierna ord, ljud och bild samspelar för att förmedla ett budskap. Inom ämnet studeras interaktionen mellan medier i allt från estetik och konst till populärkultur, men också i informationssamhället i stort. 

På denna kurs får du framförallt lära dig om de senare decenniernas digitala utveckling, med fokus på medier i samspel och kommunikation. Du får studera exempel på digitala intermediala uttryck inom flera områden, bland annat inom spel, sociala medier, digitalt skapad och kommunicerad bildkonst, litteratur och musik. Det digitala jämförs med det analoga och digitala medier placeras i samtida och historiska medielandskap. Kursen består av föreläsningar och seminarier och examineras dels genom ett referat av en text eller artikel du själv väljer, dels genom att du skriver ett paper.

Denna kurs utgör även en delkurs i IMSA11, Intermediala studier grundkurs.

https://www.kultur.lu.se/kurs/IMSA60

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Historia 1b eller 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights