Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

IS Sourcing Strategies for Business Development

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

IS Sourcing Strategies for Business Development

Den här kursen behandlar frågeställningar kring strategisk sourcing av informationssystem, både på generell och detaljerad nivå. Tyngdpunkten ligger på att förstå och utvärdera olika strategier för sourcing av informationssystem. Kursen beskriver olika sourcinglösningar för såväl utveckling och underhåll som förvaltning av informationssystem. Avsikten är att förse studenterna med den kunskap som behövs för att bedöma och utvärdera olika sourcinglösningar för informationssystem.

Målet med kursen är att studenterna ska få en fördjupad förståelse för sourcingstrategier för informationssystem, vilka tänkbara lösningar som finns och när en specifik lösning passar bäst. Exempel på specifika frågor som behandlas i kursen är: Vilka lösningar finns för företag som vill använda sig av informationssystem? Vilka fördelar respektive nackdelar finns med de olika lösningarna? När passar den ena lösningen bättre än den andra?

I kursen introduceras studenterna för ett antal centrala teoretiska perspektiv som används för att förklara och förstå när och varför en specifik sourcinglösning för informationssystem är att föredra. Studenterna ska efter genomgången kurs kunna använda denna kunskap för att förstå och utvärdera olika strategier för sourcing av informationssystem vid medverkan i sourcingbeslut inom företag och organisationer, i syfte att främja en positiv verksamhetsutveckling.

Kursansvarig

Osama Mansour

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Grundläggande samt avklarade kurser motsvarande SYSA21 Informatik: Introduktion till informationssystem, 30 hp, och SYSB13 Informationssystem: IS- och verksamhetsutveckling, 30 hp. Engelska 6/B.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights