Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Judaistik: Grundkurs II

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Judaistik: Grundkurs II

Grundkursen i judaistik ges på halvfart över två terminer och kan läsas i valfri följd och oberoende av varandra, där denna del av kursen riktar fokus på judendomen som religiös tradition och på dess klassiska texter.

På delkursen Judendomen som levande religion ges en bred introduktion till judendomens religiösa praxis och tänkande, högtider och olika ritualer. Denna kunskap används sedan för att diskutera hur judendomen som en religiös tradition framställs i skönlitteratur, film och TV-serier. Under delkursen Klassiska judiska texter introduceras judendomens viktigaste litterära verk liksom en del senare författare och texter. Genom att studera kortare textutdrag ur centrala judiska texter som Bibeln, Talmud, midrash och Zohar lär vi oss mer om judiskt tänkande och den rabbinska tolkningstraditionen. 

Delkurser

  • Judendom som levd religion, 7,5 hp
  • Klassiska judiska texter, 7,5 hp
     

Tillgång till dator och internetuppkoppling är en förutsättning för att följa undervisningen då delar av kursinnehållet endast förmedlas via internet. Delkurserna går att läsa som fristående kurser både på campus och på distans via internet.

Kombinera gärna denna delkurs med halvtidsstudier i något av språken hebreiska eller jiddisch vid Lunds universitet.

 

https://www.ctr.lu.se/kurs/JUDA13

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Historia 1b eller 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights