Kandidatprogram i Economy and Society

Lunds universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Lund
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Kandidatprogram i Economy and Society

Hur kan vår förståelse av tidigare ekonomisk förändring hjälpa oss att främja framtida hållbar utveckling? Programmet ges på engelska och riktar sig till dig som har ett starkt internationellt engagemang, är intresserad av en internationell karriär både i offentlig och privat sektor, och vill utveckla dina kunskaper och färdigheter inom ekonomiska samhällsanalyser i ett globalt sammanhang.

 Du kommer att studera vid institutionen för ekonomisk historia, där undervisningen handlar om hur förståelse av ekonomisk förändring i det förflutna kan hjälpa oss att förstå samtiden och forma framtiden. Ekonom-historiker använder begrepp och teorier från samhällsvetenskaperna för att studera ekonomiers utveckling i många olika sociala, politiska och kulturella sammanhang. De kombinerar kompetensen hos ekonomen och historikern, statistikern och sociologen. De flesta kurserna ges vid institutionen för ekonomisk historia, men programmet innehåller även fyra kurser som ges vid institutionen för nationalekonomi.

Under termin fem läser du valbara kurser. Du kan välja att plugga utomlands på ett av Ekonomihögskolans partneruniversitet. Om du hellre vill prova på praktik (internship) så går det också bra. Den sista terminen har ett tydligt fokus på forskning. Den första halvan av terminen inleds med en fördjupningskurs i metod, och andra halvan ägnas åt ditt examensarbete.

På Ekonomihögskolans engelska webbplats kan du läsa mer om programmet. Vi rekommenderar att du noggrant läser igenom informationen om programmets kurser och den del som vi kallar FAQ (Frequently Asked Questions) för att säkerställa att Economy and Society är ett program för dig.

https://www.lusem.lu.se/study/bachelors/economy-and-society/overview

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Matematik 3b eller 3c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatprogram i Economy and Society

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön