Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Konsthistoria och visuella studier: Teori och metod i praktiken

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Konsthistoria och visuella studier: Teori och metod i praktiken

Teori och metod i praktiken är en kurs som erbjuder dig en fördjupad inblick i och förståelse av teori och metod inom ämnet konsthistoria och visuella studier.

Teori och metod i praktiken är en kurs som erbjuder dig en fördjupad inblick i och förståelse av teori och metod inom ämnet konsthistoria och visuella studier. Under kursen kommer ett urval av för ämnet centrala och aktuella teorier och metoder diskuteras samt hur dessa konkret kan operationaliseras på olika empiriska material och utifrån olika frågeställningar. Syftet är att såväl stärka din teoretiska och metodologiska medvetenhet som din förmåga att använda teori och metod i analyser av konst och visuell kultur.

https://www.kultur.lu.se/kurs/KOVR11

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 90 högskolepoäng från grundnivå, varav 15 högskolepoäng skall bestå av ett godkänt examensarbete i ämnet Konsthistoria och visuella studier eller motsvarande.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights