Kulturentreprenörskap: Projektledning och entreprenörskap för humanister

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Kulturentreprenörskap: Projektledning och entreprenörskap för humanister

Kursen syftar till att ge kunskap om och träning i hur tidigare kompetenser inom kulturentreprenörskap eller andra humanistiska eller teologiska ämnen kan användas i projektledningsuppgifter och utnyttjas kreativt i skapandet och värderandet av nya affärsmöjligheter. Efter avslutad kurs skall de studerande kunna skapa och arbeta med en affärs/projektplan.

Med utgångspunkt i kunskaper från tidigare studier inom humanistiska och teologiska ämnen syftar kursen Projektledning och entreprenörskap för humanister till att ge kunskap om och träning i hur dessa kompetenser kan användas i projektledningsuppgifter och utnyttjas kreativt i skapandet och värderandet av nya affärsmöjligheter.

Kursen består i en teoretisk del kring projektledning, projektarbetet som arbetsform och villkor och förutsättningar för entreprenörskap, samt en praktisk del där varje kursdeltagare arbetar fram en projektplan eller affärsplan. Efter kursen skall kursdeltagarna ha kunskaper om och förståelse för projektarbetets arbetsform, ledarskapets betydelse genom projektarbetets olika faser, och kunna producera och arbeta med en projektplan.

Kursdeltagare skall dessutom kunna utöva och förstå villkoren för entreprenörskap i relation till sina tidigare humanistiska studier. I kursen ingår flera moment där arbete i grupp är centralt.

https://www.kultur.lu.se/kurs/HTXH04/

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 60 högskolepoäng från tidigare studier i något humanistiskt ämne eller motsvarande.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kulturentreprenörskap: Projektledning och entreprenörskap för humanister

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön