Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Kvartärgeologi: Maringeologi och havsmiljöförändringar

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kvartärgeologi: Maringeologi och havsmiljöförändringar

Vill du veta mer om havet, hur haven fungerar idag och hur de fungerade förr? Då är detta kursen för dig. Kursen är på avancerad nivå och behandlar inledningsvis havens cirkulationsmönster, marina sedimentationsprocesser och avsättningsmiljöer samt näringscykler och livsmiljöer för olika marina organismer. Därefter arbetar vi oss längre tillbaka i tiden och studerar hur haven har sett ut under de senaste årmiljonerna och hur vi kan använda oss av marina sediment för att studera klimat- och miljöutveckling under jordens historia. Andra halvan av kursen har ett regionalt fokus där det ingår en expedition med ett forskningsfartyg till Västehavet eller Östersjön för provtagning av marina sediment som vi sedan analyserar i våra laboratorier. Resultaten från expeditionen redovisas i en projektrapport och kursen avslutas med en skriftlig tentamen.

http://www.geologi.lu.se/utbildning/hela-kursutbudet/geon08

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Minst 90 hp i geologi, naturgeografi eller miljövetenskap, alternativt 90 hp i biologi med akvatisk inriktning. Engelska 6/B.
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights