Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Kyrko- och missionsstudier: Avancerad kurs I

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kyrko- och missionsstudier: Avancerad kurs I

Denna kurs är portalen till studier på avancerad nivå inom specialiseringen Kyrko- och missionsstudier. Dess mål är större förtrogenhet med forskningen inom specialiseringen, en självständigare hållning till det vetenskapliga arbetet samt fördjupade kunskaper och färdigheter inom ett av våra tre olika forskningsämnen: kyrkohistoria, missionsvetenskap med ekumenik och praktisk teologi.

Under första halvan av kursen tränar du metod med hjälp av föreläsningar, övningar och litteraturstudier. Samtidigt studerar du fördjupningslitteratur inom det forskningsämne du valt att inrikta dig på. Under andra halvan av kursen skriver du ett individuellt arbete om ett centralt problemområde eller en central gestalt inom din valda inriktning. Den som så önskar kan utföra det individuella arbetet som en förstudie till en kommande magister- eller masteruppsats.

https://www.ctr.lu.se/kurs/KRMR12

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Kandidatexamen samt Kyrko- och missionsstudier: Fortsättningskurs 30 hp (KRMB11) eller Kyrko- och missionsstudier: Fortsättningskurs I (KRMB25) och Kyrko- och missionsstudier: Fortsättningskurs II (KRMB26)
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights