Kyrko- och missionsstudier: Avancerad kurs I

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Lund
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Kyrko- och missionsstudier: Avancerad kurs I

Kursinnehåll

Denna kurs är portalen till studier på avancerad nivå inom specialiseringen Kyrko- och missionsstudier. Dess mål är större förtrogenhet med forskningen inom specialiseringen, en självständigare hållning till det vetenskapliga arbetet samt fördjupade kunskaper och färdigheter inom ett av våra tre olika forskningsämnen:

 

  • Kyrkohistoria
  • Missionsvetenskap med ekumenik
  • Praktisk teologi
     

Under första halvan av kursen tränar du metod med hjälp av föreläsningar, övningar och litteraturstudier. Samtidigt studerar du fördjupningslitteratur inom det forskningsämne du valt att inrikta dig på. Under andra halvan av kursen skriver du ett individuellt arbete om ett centralt problemområde eller en central gestalt inom din valda inriktning. Den som så önskar kan utföra det individuella arbetet som en förstudie till en kommande magister- eller masteruppsats.

https://www.ctr.lu.se/kurs/KRMR12

Förkunskaper

Kandidatexamen samt Kyrko- och missionsstudier: Fortsättningskurs 30 hp (KRMB11) eller Kyrko- och missionsstudier: Fortsättningskurs I (KRMB25) och Kyrko- och missionsstudier: Fortsättningskurs II (KRMB26)

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kyrko- och missionsstudier: Avancerad kurs I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön