Magisterprogram i informationssystem

Lunds universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Lund
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Magisterprogram i informationssystem

Det internationella Magisterprogrammet i informationssystem, som ges på engelska, ger dig utmärkta karriärmöjligheter inom tjänster som förenar teknik, människor och verksamhet.

Vi erbjuder dig ett högkvalitativt program som ger dig verktyg och färdigheter för att förstå utformningen av informationssystem (IS) som hanterar viktiga organisatoriska och samhälleliga utmaningar.

På programmet får du lära dig hur informationsteknik (IT) och artificiell intelligens (AI) kan användas för att uppnå strategiska mål och hur man förstår och arbetar med moderna informationssystem som är flexibla i förhållande till organisationens mål och behov. Du kommer att få en djupare förståelse för informationssystemens bredare verksamhetskontext, hur digitaliseringen påverkar organisationer och förhållandet mellan IT, innovation och hållbarhet.

Kurserna är utformade för att hjälpa dig att tillämpa teorier, modeller och verktyg på verkliga och komplexa problem inom informationssystem. Du kommer också att lära dig att delta i och hantera IS-relaterade förändrings- och innovationsprojekt i nationella och internationella sammanhang.

International Master Class

International Master Class (IMC) är en mycket konkurrenskraftig möjlighet att åka på en utbytestermin efter att du avslutat dina magisterstudier på Ekonomihögskolan. Studenter som uppvisar mycket goda studieresultat under den första terminen kan tävla om platser på IMC.

Karriär

Efter examen är du mycket efterfrågad på arbetsmarknaden eftersom organisationer förlitar sig på informationssystemexperter för att förstå, utforma och utveckla system som hjälper dem att förbli konkurrenskraftiga på dagens globala marknad.

Magisterprogrammet i informationssystem ger dig utmärkta karriärmöjligheter. Du kan satsa på en karriär som förenar teknik, människor och verksamhet och söka tjänster som till exempel: IT-konsult, produktägare, IS-designer, IT-projektledare, verksamhets- och systemanalytiker och business intelligence-analytiker. Programmet är också en god förberedelse för doktorandstudier i ämnet.

Tidigare studenter har fått anställning på företag som Goldman Sachs, Tetra Pak, Capgemini, IBM, Microsoft, Ericsson, PWC, IKEA, Axis Communications, Qlik, Accenture och EY. Några av de utexaminerade har också startat egna företag.

https://www.lusem.lu.se/study/masters-programmes/information-systems-masters-programme

Förkunskaper

En kandidatexamen med minst 60 högskolepoäng i informationssystem. I kurserna måste ingå: 1) Grunderna och rollen för informationssystem, 2) systemanalys och design, 3) data och information, 4) människa-dator-interaktion, samt 5) informationssystem i organisationer. Engelska 6. Kurser om minst 60 hp i informationssystem som nämns ovan kan ingå i kandidatexamen men behöver inte ingå i någon examen. Sökande som inte har kurser som heter som ovan måste tänka på att inkludera en kursplan (eller liknande) i sin ansökan för att visa att de specifika förkunskapskraven är uppfyllda.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram i informationssystem

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön