Masterprogram i biologi, Evolutionsbiologi

Lunds universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Lund
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Masterprogram i biologi, Evolutionsbiologi

Detta masterprogram riktar sig till dig som vill förstå hur evolution fungerar och varför sådan kunskap är viktig. Programmet ger en mycket god bas för doktorandstudier, men även för yrken utanför akademin.

Masterprogrammet i evolutionsbiologi har stark forskningsanknytning. Våra lärare är världsledande inom sina områden, och programmets innehåll anpassas till forskningsfronten. Under utbildningen får du praktisk erfarenhet av att designa experiment och samla in data med hjälp av de senaste metoderna. Du lär dig analysera olika typer av biologiska data för att fastställa vad som orsakat evolutionära förändringar. Du lär dig att rekonstruera evolutionära mönster från genomiska data och att analysera och förstå de evolutionära processer som ger upphov till anpassning och mångfald på olika nivåer av biologisk organisation från gener och karaktärer till ekosystem. Du kommer också att få träning i att lösa forskningsproblem med hjälp av analytiska metoder.

Du övar både muntlig och skriftlig presentation och får stor erfarenhet av att arbeta i grupp. Undervisningen syftar till att vara så interaktiv, diskuterande och avslappnad som möjligt och sker i moderna lokaler och laboratorier med avancerad utrustning och programvara. Undervisningsspråket är engelska.

Programstruktur

Programmet har en rekommenderad studieväg, men du kan också göra en personlig studieplan efter samråd med studievägledaren och programkoordinatorn. Den första terminen börjar med en kurs som ägnas åt de stora forskningsområdena inom evolutionär biologi. Du kan sedan välja mellan kurser i exempelvis molekylärbiologi, evolutionär ekologi, biologisk statistik och genetisk analys. I slutet av vårterminen läser du en kurs om metoder och tillämpningar inom evolutionsbiologin.

Den tredje terminen kan du läsa valbara kurser eller påbörja ditt examensarbete. Examensarbetet är 30, 45 eller 60 högskolepoäng och omfattas i allmänhet av ett självständigt forskningsprojekt. Masterprogrammet erbjuder möjlighet att göra praktik, vilket kan ge värdefulla kontakter och erfarenheter.

Karriärmöjligheter

Om du brinner för forskning finns det goda chanser att fortsätta vid ett universitet eller högskola. Drygt hälften av studenterna på vårt masterprogram i biologi går vidare till doktorandstudier vid ett universitet i Sverige alternativt i ett annat land i Europa eller övriga världen. Som evolutionsbiolog kommer du också att ha karriärmöjligheter utanför akademin inom yrken som kräver analyser av stora datamängder, såsom genetiska data, och där det behövs en djup förståelse för hur levande system förändras, exempelvis inom biomedicin, bioteknik och ekologi.

https://www.biologyeducation.lu.se/education/masters-degree-programmes/masters-programme-evolutionary-biology

Förkunskaper

Inriktning Evolutionsbiologi Kandidatexamen om minst 180 hp, innehållande 90 hp naturvetenskapliga studier vari ska ingå 5 hp statistik samt 60 hp biologi omfattande genetik, cellbiologi, ekologi och organismbiologi. Engelska 6/Engelska B.

Examen & Intyg

Masterexamen

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i biologi, Evolutionsbiologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön