Masterprogram i genusstudier

Lunds universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Lund
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Masterprogram i genusstudier

Är du intresserad av frågor som rör hur genusvetenskapliga teorier kan bidra till en förståelse av bredare sociala processer?

Vad ska jag studera?

Detta program är ett tvärvetenskapligt masterprogram inom samhällsvetenskap. Du kommer att lära dig hur aktuella feministiska teorier i dialog med etablerade akademiska discipliner har bidragit till förståelsen av bredare sociala processer. Du kommer att förbättra din förmåga att kritiskt granska, utvärdera och diskutera fältets viktigaste teoretiska perspektiv och forskningsresultat. Du kommer att kunna formulera och analysera kopplingar mellan teori och praktik när det gäller genus, klass, etnicitet och sexualitet. 

Detta är även ett internationellt masterprogram och undervisningsspråket är engelska. Det innebär bland annat att du ska ansöka om programmet på universityadmissions.se istället för antagning.se. Läs mer om programmet här: https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SASSG

http://graduateschool.sam.lu.se/education/programmes/master-of-science-in-social-studies-of-gender

Förkunskaper

För tillträde till programmet krävs motsvarande en svensk kandidatexamen med ett av följande huvudområden: genusvetenskap, kulturgeografi, rättssociologi, socialantropologi, socialt arbete, sociologi, statsvetenskap eller utvecklingsstudier (inkluderande minst 90 hp i ett av dessa huvudområden) eller motsvarande. Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer.

Examen & Intyg

Masterexamen

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i genusstudier

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön