Matematik 1

Lunds universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Lund
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Matematik 1

Matematik 1 är det första av fyra kurspaket för dig som vill bli gymnasielärare i matematik. De fyra kurspaketen omfattar sammanlagt 120 högskolepoäng och ges under två år med start höstterminen 2024. Kurspaketen ger dig en gedigen teoretisk grund inom de matematiska ämnesdisciplinerna, inklusive ämnesdidaktik och metodik, inför en kompletterande pedagogisk utbildning. Den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU) omfattar 90 högskolepoäng och tillsammans med ämnesstudierna utgör en alternativ väg för att erhålla ämneslärarexamen i matematik.

Kurspaket Matematik 1, 30 hp, består av följande tre kurser som ges parallellt under kommande hösttermin:

MATA31 Envariabelanalys 15 hp,

MATA32 Algebra och vektorgeometri, 7,5 hp,

NUMA01 Beräkningsprogrammering med Python, 7,5 hp.

Kurserna utgör den första terminens studier i matematik vid naturvetenskapliga fakultetens avdelning för matematik och samläses med nybörjarstudenterna på kandidatprogrammet i matematik och fysik. Kurserna ges på engelska.

https://www.maths.lu.se/

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt Matematik 4 eller Matematik D. (Obs! Kurspaketet ges med engelska som undervisningsspråk, så det är viktigt med goda kunskaper i engelska för att kunna tillgodogöra sig kursinnehållet)

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Matematik 1

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön