Medie- och kommunikationsvetenskap: Kandidatkurs

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Medie- och kommunikationsvetenskap: Kandidatkurs

Ytterligare ett steg på trappan

När du kommit så här långt på den medie- och kommunikationsvetenskapliga resan har du snart examensdiplomet inom räckhåll. Det är nu du skall ge dig i kast med något av det roligaste, viktigaste och mest givande med universitetsstudierna. Det kan naturligtvis även uppfattas som ett av de svårare momenten men, oroa dig inte, de första delkurserna går ut på att få dig väl förberedd inför själva uppsatsarbetet.

För att kunna skriva en riktigt bra kandidatuppsats behöver du exempelvis ha goda kunskaper om, och förståelse för, vetenskapsteori och metod. På terminens första delkurs får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom valfritt medie- och kommunikationsvetenskapligt metodområde.

På den andra delkursen kommer du till stor del själv få välja vilka kunskapsområden du vill inrikta dina studier på. Det kan då handla om såväl medievetenskapligt orienterade teman som medierna i relation till opinionsbildning, demokrati, medborgarskap, identitet, konsumtion och populärkultur. Eller mer kommunikationsvetenskapligt orienterade teman som livsstils- och hälsokommunikation.

Examensarbetet brukar vara en tid man efteråt minns som själva kulmen på sina studier och på institutionen minns vi en massa spännande uppsatser med titlar som; Klämma, känna och lukta - En studie om vikten av närhet i en läkare-och patientrelation, #MeToo - Nätkampanjen som handlade om ... Martin Timell?, Myten om världens svenskaste bolag, "Influencers eviga konsumtion: vägen till det lyckliga livet?", "Att vara chef i en Facebookvärld", "Lika barn leka bäst: vegodejting som vägen till lycklig kärlek", "Avfölj den här användaren  En studie om människors konsumerande av relationer i en föränderlig värld", Snurr på interaktionen etc.

https://www.kom.lu.se/kurs/MKVK04

Förkunskaper

Grundläggande samt 120 hp i avslutade kurser där Medie- och kommunikationsvetenskap: Fortsättningskurs (MKVA22) eller motsvarande, skall ingå

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Medie- och kommunikationsvetenskap: Kandidatkurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön