Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Mediehistoria: Från stentavlor till boktryck, tiden fram till 1600

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Mediehistoria: Från stentavlor till boktryck, tiden fram till 1600

Kursen utgör en introduktion till ämnet mediehistoria. Viktiga utgångspunkter är det breda mediebegreppet, medier och historiesyner samt relationen mellan gamla och nya medier. Kronologiskt täcker kursen förhistorisk tid, och rör sig fram till och med 1500-talet. Viktiga teman är de första skriftsystemen i ett globalt perspektiv, relationen mellan muntliga och skriftliga kulturer och introduktionen av boktryckarkonsten, med dess kopplingar till tidens religiösa konflikter och formandet av nationalstater.

I undervisningen varvas föreläsningar med grupparbeten, diskussioner och redovisningar, baserade både i klassrummet och på vår digitala plattform Canvas. Du kommer att öva din förmåga att skriva och analysera i en egen blog, i papers och diskussionsforum på nätet. Tillsammans med dina kurskamrater kommer du att granska såväl historiskt källmaterial som sekundärlitteratur och träna dig i muntlig framställning.

Kursen kan läsas som fristående kurs eller som en del av grundkursen i Mediehistoria.

https://www.kom.lu.se/kurs/MHIA13/

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Förkunskaper

Grundläggande behörighet 
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights